Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δακρυσμένοι πιλότοι για τους ήρωες

f22f098_82

Σε κλίμα ανείπωτης οδύνης, η Ελλάδα αποχαιρέτησε χτες τους δύο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης, στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.


Η κηδεία του 35χρονου σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη έγινε στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής, ενώ στις 3 το μεσημέρι τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 31χρονο Αθανάσιο Ζάγκα.


Από νωρίς χτες το πρωί δεκάδες συγγενείς, φίλοι από τα παιδικά χρόνια του, συνάδελφοι, συμφοιτητές από τη Σχολή Ικάρων, όπου έμαθε μαζί τους να «πετά», και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου παρακολουθούσε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και πολίτες που ποτέ δεν γνώρισαν τον 35χρονο σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη συνέρρεαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη, προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο χαίρε σε έναν σύγχρονο ήρωα.


Ο «βαρύς» αττικός ουρανός, που τόσες φορές έσκισε με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας ο έμπειρος πιλότος, η αποπνικτική σιωπή, τα δεκάδες ψιθυριστά «γιατί» και το βουβό κλάμα της μητέρας, της αδερφής και της συζύγου του Δώρας «λύγισαν» ακόμα και τους -συνήθως τυπικούς και άκαμπτους- συναδέλφους του.


Ο πατέρας του

Απών από την κηδεία ο ηλικιωμένος πατέρας του Πάνου, όπως τον αποκαλούσαν οι δικοί του άνθρωποι, Γιάννης Λάσκαρης ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ακόμα δεν έχει ενημερωθεί για τον χαμό του μονάκριβου γιου του.


Οι καρδιές «ράγισαν» και στην Αργυρούπολη, όπου τραγική φιγούρα, καθ' όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, ήταν η γυναίκα του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα, η οποία πριν από ενάμιση μήνα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.


Δίπλα της στέκονταν τα μέλη της οικογένειάς της, οι γονείς του άτυχου αξιωματικού, η αδερφή του και ο μεγαλύτερος αδερφός του, που υπηρετεί στην 117η Πτέρυγα Μάχης.
Στις κηδείες έδωσε το «παρών» σύσσωμη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και πολλά στελέχη από τον Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό.


Τιμές απέδωσαν η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και άγημα συναδέλφων των δύο πιλότων, ενώ οι τελετές ταφής ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: