Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Προσπάθεια τουρκικής «αλλοίωσης» της ιστορίας σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915

armenian-genocide-3
Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα ντοκουμέντα της «αλήθειας» διαψεύδουν τους  Αρμενίους για  δήθεν γενοκτονία το 1915»!!

Γράφουμε  εδώ και μεγάλο διάστημα  στο   pentapostagma.gr,  πλήθος άρθρων μας σύμφωνα με τα οποία,  επισημαίνουμε το γεγονός ότι οι Τούρκοι προσπαθούν «συστηματικά», να εξαφανίσουν, αλλοιώσουν, οτιδήποτε θα  εμφάνιζε το « ανελέητο προσωπείο» της Τουρκίας διαχρονικά. ‘

Άλλωστε έχουμε γίνει αρκετές φορές μάρτυρες ακραίων αντιδράσεων, ειδικά στις περιπτώσεις που «φτάνουν στα αυτιά των Τούρκων», οτιδήποτε αφορά σχετικά με διεθνή αναγνώριση, των  γενοκτονιών των Ελλήνων το 1922, των Ποντίων στις αρχές του 1900,αλλά και την μαζική γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων το 1915.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι TRT, έκαναν την εμφάνιση τους, τουρκικά «ντοκουμέντα», τα οποία  διαψεύδουν για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς των Αρμενίων για την δήθεν γενοκτονία του 1915».!!

Για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα των Οθωμανών της περιόδου εκείνης , τα οποία δεν δικαιολογούνται με τίποτα , « μαζεύτηκαν» όλοι ειδικοί επιστήμονες σ ε ένα ειδικό συμπόσιο με θέμα « Τα γεγονότα του 1915″, στην Άγκυρα.

Ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσουν μια αποτρόπαια σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων, για αυτό και διοργανώνουν συνέδρια, για να έχουν και την « επιστημονική κάλυψη».

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο του τουρκικού καναλιού ,  «οι εκπρόσωποι που συμμετείχαν στο Συμπόσιο, έδωσαν  την προσοχή τους κυρίως, στην ύπαρξη ντοκουμέντων, τα οποία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Αρμενίων, για ( άκουσον –άκουσον)  «δήθεν γενοκτονία» ,  και έχοντας ως σκοπό  να εγκρίνουν τις προσπάθειες που γίνονται, για να πειστούν οι πολιτικοί ( εντός κι εκτός Τουρκίας) ,  αλλάζοντας την έννοια της ιστορικής αλήθειας».

germans
Ο Τούρκος  βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Σεγιτ Σερτσελικ, παρουσίασε λεπτομέρειες, «εμφανίζοντας τηλεγραφήματα που στάλθηκαν από τους Ρώσους  διπλωμάτες στο  Ρωσικό Γενικό επιτελείο» .

Ο ίδιος κυβερνητικός βουλευτής παρακαλώ πολύ, ισχυρίστηκε .. «ότι η συνήθεια της πρόσθεσης  «μηδενικών» στις απώλειες των  Αρμενίων, αναφορικά με τις απώλειες , ήταν μια «συνήθεια» που συνεχίσθηκε,  και κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου».( εδώ οι Τούρκοι προφανώς  αναφέρονται στους Έλληνες)  .

Ο Σεγίτ Σερτσελικ… υπογράμμισε, ότι « στις εκφράσεις που είναι γραμμένες στα τηλεγραφήματα στο σημείο που  αναφέρονται στις απώλειες των Αρμενίων, κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων, διακρίνεται καθαρά ότι προσθέτουν ένα μηδενικό»( οι Ρώσοι)!!!!!.

Και ο αντιπρόεδρος Γιασιν Ακται στις δηλώσεις του είπε.. «γενικά επικρατεί η εξής άποψης.. 

Ο θάνατος ενός Αρμένιου ναι μεν είναι ένας μεγάλος πόνος, αλλά όταν έχουν σκοτωθεί χιλιάδες μουσουλμάνοι τότε αυτό δεν έχει καμία σημαία .» 

 Είναι εξοργιστικό με ποιόν τρόπο προσπαθούν   Τούρκοι νυν κυβερνητικοί βουλευτές σε συνέδριο στην Άγκυρα , να βγάλουν τρελή όλη την ανθρωπότητα.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Άγκυρας αναφέρουν, «όλα τα σενάρια που παίζονται, για την αλλαγή της ιστορικής αλήθειας, με «μέσα πειθούς» έναντι των  διεθνών πολιτικών και των ξένων  κοινοβουλίων, είναι τελείως εκτός πραγματικότητας» τόνισε ο Ακται και συνέχισε..

«Εάν καθίσουμε στο τραπέζι και λογαριαστούμε τότε εμείς δεν είμαστε η πλευρά που χρωστάει, αλλά η πλευρά που πρέπει να δικαιωθεί, δυστυχώς όμως όσο επιμένουμε στο θέμα, και λέμε να κλείσουν τα βιβλία αυτά, νομίζουν ότι εμείς είμαστε και η πλευρά που χρωστάει», κατέληξε ο ίδιος.

Αυτό που είναι το πιο επικίνδυνο, από αυτό παραλήρημα , και την παραποίηση της ιστορίας , από τους νυν Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους  είναι, το « τουρκικό δόγμα».  

Ένα δόγμα σύμφωνα με το οποίο, προετοιμάζει το έδαφος  και για νέες « απώλειες  πολέμου», σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Βέβαια αρχικά η προσπάθεια είναι να μην αποδεχθούν ένα ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμένιων, όσες πιο πολλές χώρες είναι δυνατό. Αλλά η ουσία είναι αναλλοίωτη, και αφορά στην απόκρυψη  των εγκλημάτων  των Τούρκων διαχρονικά.  


Υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία δεν αλλάζει, δεν παραγράφεται, δεν αλλοιώνεται από κανέναν .
Οι Έλληνες της Σμύρνης και του Πόντου βασανίσθηκαν , εκδιώχθηκαν , σκοτώθηκαν από την επίσημη τότε τουρκική κυβέρνηση.
Το ίδιο και 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι .  
Αυτό δεν αλλάζει στον αιώνα τον άπαντα.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: