Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Φυγή προς τα εμπρός με 5 νομοσχέδια και μία Εξεταστική

tsipras-vouli
Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τη λήξη των εργασιών της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.


Σκοπός του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αφεθεί πίσω τόσο η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup, η οποία αποτιμάται ως θετική από το κυβερνητικό επιτελείο, όσο και οι κριτικές συζητήσεις που αυτή άνοιξε στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα από χθες με την ανάρτησή του στο Facebook μετά την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αναλύθηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας, στην οποία έκανε λόγο για στροφή στη διακυβέρνηση και καθημερινή μάχη για τους επόμενους τέσσερις μήνες.


Το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και εκεί καθώς και στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει ότι από Δευτέρα κατατίθενται πέντε νομοσχέδια και μία εξεταστική.


Πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
Αναλυτικά τα νομοσχέδια:

– Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
– Την διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με τις 100 δόσεις

– Την πάταξη της φοροδιαφυγής
– Την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς
– Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Εκτός αυτών άμεσα αναμένεται να κατατεθεί και η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνηθούν οι συνθήκες και οι αιτίες που η χώρα οδηγήθηκε στα Μνημόνια, μία πρόταση που είχαν αποφασίσει να φέρουν στη Βουλή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: