Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ετσι εξηγούνται τα Ρ-3Β Orion: Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ ήταν υπεργολάβος της Lockheed

800px-orion-pn3-650
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών Ρ-3Β Orion ύψους 500 εκατ. δολαρίων.



Ειδικότερα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο γ.γ. του ΥΠΕΘΑ, επικεφαλής του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και δυο φορές υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Ταφύλλης, στο παρελθόν είχε αναλάβει ως υπεργολάβος με την εταιρεία HOMS-Ελληνικά Λειτουργικά Συστήματα Διοίκησης ΑΕ πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων της Lockheed στην Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα WOM-SQOM, που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη κατόπιν επιστολής του τέως υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 και με περαιτέρω ειδική εντολή διερεύνησης της Εισαγγελίας που δόθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ταφύλλης ανέλαβε γενικός γραμματέας στις 28 Ιανουαρίου, ενώ ήταν από τους πρώτους διορισμούς.

Ο σημερινός γ.γ. του ΥΠΕΘΑ είχε καταγγελθεί παλιότερα από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για «σχέσεις με εταιρίες εξοπλισμών» αλλά καλύφθηκε πλήρως από τον τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «ως εξαίρετος αξιωματικός».

 Το πάνελ με Δένδια και Ντένη Πλέσσα

Σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», γνωστό στους κύκλους των αντισταθμιστικών είναι πως ο γ.γ. του ΥΠΕΘΑ σε συγκερκιμένες περιπτώσεις έχει βρεθεί μαζί με εκπροσώπους της αμερικανικής πολυεθνικής σε ημερίδες και συνέδρια που αφορούν το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως στην πρόσφατη διημερίδα Exposec Defence World.

Συνομιλητής του εκεί ήταν το αντιπρόεδρος της αμερικανικής πολυεθνικής Ντένης Πλέσσας αλλά και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του κόμματος της Αριστεράς παραβρισκόταν σε εκδήλωση για εξοπλιστικά παρέα με εκπροσώπους της Lockheed Martin, αλλά και πρεσβευτές χωρών με παράδοση στους εξοπλισμούς όπως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς ή του Ισραήλ Αριελ Μέκελ.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ταφύλλης ήταν ο κεντρικός ομιλητής μαζί με τον κ. Ερνστ Χάρολντ, αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: