Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ολο το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, στο Κακουργιοδικείο!

915e0fffda---650
ΑντιμEτωποι με τους δικαστές του Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε χθες η ιστορική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξηγήσει στους δικαστές τη σκοπιμότητα των συμβάσεων μαμούθ που αποφάσιζαν όλοι μαζί στο ΚΥΣΕΑ στην οκταετία Σημίτη και οι οποίες κατά περίεργο τρόπο αφορούσαν προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, σχεδόν αποκλειστικά από γερμανικά μεγαθήρια και μάλιστα σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που ίσχυαν στη διεθνή αγορά.  


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε λίγες μέρες θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους δικαστές και πρόσωπο με πρόσωπο με το βαρόνο της μίζας Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη σύμβαση με τα μπαταρισμένα υποβρύχια, για τα οποία το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε στη γερμανική ThyssenKrupp και την HDW περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο, είναι χαρακτηριστικό της σήψης και της διαφθοράς που επικρατούσε την περίοδο Σημίτη που είχε παραδοθεί το σύνολο των εξοπλιστικών και των υπόλοιπων κρατικών προμηθειών στους Γερμανούς, μαζί με τον ΟΤΕ, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και άλλους ζωτικούς τομείς της οικονομίας.

Στην οκταετία του αρχιερέα της διαπλοκής Κ. Σημίτη, η Siemens και οι άλλες γερμανικές πολυεθνικές λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα, το οποίο δανείζονταν η χώρα με τοκογλυφικά επιτόκια, γιατί κρατούσε σε ομηρία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. 

Ήταν η μαύρη περίοδος κατά την οποία ο Θόδωρος Τσουκάτος κουβαλούσε στην Χαριλάου Τρικούπη τις μαύρες βαλίτσες με τις μίζες.

Ο «στρατηγός» του Σημίτη, ήταν αυτός που έκανε τον τροχονόμο και έδινε οδηγίες σε όλους τους κρατικούς φορείς και τις ΔΕΚΟ να δίνουν όλες τις συμβάσεις υπερτιμολογημένες αποκλειστικά στη Siemens και τις υπόλοιπες γερμανικές εταιρείες, γιατί όπως έλεγε ήταν κεντρική οδηγία της κυβέρνησης.

Την οδηγία Σημίτη γνώριζε πολύ καλά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, γιαυτό έστησε τη φάμπρικα με τις μίζες από τα εξοπλιστικά με τα γερμανικά μεγαθήρια. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν στη διάρκεια της κατάθεσης του Σημίτη, της Βάσως, του Γιάννου και του Βενιζέλου βρεθούν κάποιοι, από μάρτυρες, κατηγορούμενοι.

Άλλωστε ο Άκης μετά τις χαιρετούρες που είχε χθες με τον Σημίτη, την Βάσω και τον Βενιζέλο, σιγοψιθύρισε με νόημα, «Παιδιά πότε θα έρθετε να μου κάνετε παρέα»;


Είναι σίγουρο ότι μέσα στους επόμενους μήνες η ιστορική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα παρελαύνει καθημερινά από το Εφετείο Κακουργημάτων.

Γιατί ανοίγουν πολλοί καυτοί φάκελοι που αφορούν σκανδαλώδεις υποθέσεις που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο και πολλαπλασίασαν το ελληνικό χρέος.

Όσοι νομίζουν ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Γιατί οι εισαγγελείς υποστηρίζουν, ότι όταν υπάρχει το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, το οποίο είναι παρεπόμενο σε κάθε υπόθεση που αφορά κατάχρηση δημοσίου χρήματος δεν υφίσταται κανένα θέμα παραγραφής.


1101

Χουνέρι από τους δικαστές
Νέο χουνέρι στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, έκαναν χθες οι δικαστές του Εφετείου Κακουργημάτων , αφού κουβάλησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου Σημίτη- Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου για να τους ανακοινώσουν από έδρας ότι πρέπει να εμφανιστούν τελικά για να εξεταστούν ως μάρτυρες στη δίκη των μιζών στα εξοπλιστικά,  στις 13 (οι δυο πρώτοι)  και 20 Μαΐου (η κ. Παπανδρέου με τον Γιάννο Παπαντωνίου που απουσίαζε).

«Προηγούνται οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου», είπε η προεδρεύουσα που διέταξε για πρώτη φορά (πιθανόν και στα δικαστικά χρονικά) την κλήτευση ενός πρώην πρωθυπουργού ως μάρτυρα , όπως και πρώην κορυφαίων υπουργών μελών του ΚΥΣΕΑ.

Μετά λοιπόν τα τρία ψυχρά «παρών» και το «απών» για τον Γιάννο Παπαντωνίου, που κατά πληροφορίες απουσιάζει καθώς διδάσκει σε μεταπτυχιακό τμήμα Πανεπιστημίου στο Πακιστάν(!!!) , οι πρωταγωνιστές αποχώρησαν αφήνοντας και πάλι μόνο τον Ακη Τσοχατζόπουλο στα εδώλια του Εφετείου.

Η έναρξη όμως της -κατά πολλούς ιστορικής- συνεδρίασης του Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα σημαδεύτηκε με μια "ψυχρή" χειραψία μεταξύ του Α. Τσοχατζόπουλου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Κώστα Σημίτη και της Βάσως Παπανδρέου.

Προηγήθηκε η θερμή συνομιλία μεταξύ Βενιζέλου και Σημίτη όταν βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα όπου δεν έλειψαν και τα γέλια, ενώ κάποια στιγμή ο Κ. Σημίτης έβγαλε ένα μαύρο σημειωματάριο και άρχισε να το μελετά μέσα στο δικαστήριο.

Παρών από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού ήταν και ο γνωστός δικηγόρος Χρ. Αργυρόπουλος, ο οποίος είναι δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού. 

Ασπασμό με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευαγ.

Βενιζέλο είχε και ο δικηγόρος Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Μάλιστα και η ίδια η κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού είχε μια χαλαρή συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος μπαίνοντας στην αίθουσα συνοδευόμενους από αστυνομικούς δεν κατέβηκε προς το εδώλιο όπως κάνει συνήθως αλλά κατευθύνθηκε στην άκρη της αίθουσας όπου βρίσκονταν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αφού είπε δυνατά «καλημέρα σε όλους», έτεινε το χέρι του στον Ευ.  Βενιζέλο.

915e0fffda44ff949595d-_--650-_

«Γεια σου Βαγγέλη», του είπε. «Γεια σου Άκη», απάντησε εκείνος και έστρεψε αλλού το πρόσωπό του. Ακολούθως ο Α. Τσοχατζόπουλος πλησίασε περισσότερο και έτεινε το χέρι του προς τον Κ. Σημίτη λέγοντας του: «Πρόεδρε…»  και εκείνος ανέκφραστος του έτεινε το χέρι.

Ο κατηγορούμενος χαιρέτισε στη συνέχεια τον Σωκράτη Κοσμίδη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  και πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σημίτη, ενώ χαιρέτισε επίσης και την Β. Παπανδρέου σε ελαφρώς πιο θεσμό κλίμα. «Ιστορική μέρα», του είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι. «Ε, όχι και ιστορική», απάντησε εκείνος.

Η ιστορικότητα βέβαια σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτά τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα και έφτασαν στα υψηλότερα κέντρα εξουσίας συνατήθηκαν και πάλι μέσα σε μια δικαστική αίθουσα που έχουν ακουστεί τα πάντα για μίζες, λαδώματα κ.α

«Δεν έχουν να εισφέρουν τίποτα στη διαδικασία», είπε αναφερόμενος στην κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ ο Μ. Δημητρακόπουλος συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, προκαλώντας όμως αντίδραση από την πλευρά του Γ. Παγορόπουλου. συνηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου που εξέφρασε αντίθετη άποψη υπογραμμίζοντας: «Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση.

Ήταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όχι μόνο για το δικαστήριο αλλά και για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε τότε. Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους είναι σημαντική.


Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».

Δεν υπάρχουν σχόλια: