Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

«Δεν είδα δεν ξέρω» από τον απίθανο Λετονό Μούζνιεκ για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Greek-calvary-cross-Νιλς-Μούιζνιεκς
Νίπτει τας χείρας του για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς  όπως προέκυψε από απάντηση που έδωσε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.


Πρόκειται για το ίδιο άτομο το οποίο  απαίτησε από τα ελληνικά ΜΜΕ να αποκαλούν «παράτυπους μετανάστες» τους λαθρομετανάστες (ούτε καν παράνομους), και αμέσως όλα τους συμμορφώθηκαν χωρίς καμία αντίρρηση.

Σε ερώτησή της στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τον Μούιζνιεκς, η κα Κασιμάτη, επεσήμανε ότι στην έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνεται πως τα μέτρα λιτότητας υπονομεύουν τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα με πολλούς τρόπους.

«Δεδομένου ότι ευρωπαϊκές πολιτικές στην Ελλάδα παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το κράτος δικαίου, πιστεύετε ότι στην παρούσα διαπραγμάτευση μεταξύ της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης από τη μία, που έχει  νωπή και ρητή λαϊκή εντολή να διακόψει τη λιτότητα και να επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, και των θεσμικών δανειστών από την άλλη, θα πρέπει να έχει ενεργό θεσμικό ρόλο ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης θέτοντας τις  σχετικές κόκκινες γραμμές;
Και τι προτίθεστε να κάνετε για την διαφύλαξή τους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου;»ρώτησε τον αρμόδιο επίτροπο.

Ωστόσο, ο κ. Μούιζνιεκς, απάντησε πως «δεν μετέχει στη διαπραγμάτευση», και ότι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τα μέτρα που επιβάλλονται στις χώρες που μπαίνουν σε προγράμματα διάσωσης, θα πρέπει -και προτρέπει - να τύχουν αντιμετώπισης από την εσωτερική έννομη τάξη, δηλαδή από τα συνταγματικά δικαστήρια.

Επίσης κάλεσε να ενεργοποιηθούν περισσότερο σε αυτήν την κατεύθυνση η κοινωνία των πολιτών και οι ΜΚΟ, ενώ ευχήθηκε σύντομα η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Η κ. Κασιμάτη θεωρεί ότι δεν απαντήθηκε επαρκώς το ερώτημά της και θα επανέλθει αναλυτικότερα γραπτώς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: