Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Γερουσιαστής Μακέιν: «Ο τουρκικός στρατός διαδραματίζει «ουσιαστικό ρόλο» στην ασφάλεια της Μέσης Ανατολής!

makein666
Ο ρόλος το οποίον προορίζει  η αμερικανική συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων  για την Τουρκία,  αφορά αυτόν του « χωροφύλακα». για ολόκληρη την  Μέση Ανατολή.


Μόνο που τα δεδομένα αλλάζουν και  η Αίγυπτος είναι αυτή που  μετατρέπεται σε περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά μετά την αγορά των ελικοπτεροφόρων Mistral, των αεροσκαφών SU-30S κά .

Ο Γερουσιαστής  Τζον Μακέιν δήλωσε  σήμερα Τρίτη,  ότι η Τουρκία διαδραματίζει έναν «ουσιαστικό ρόλο» στη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων *** Anadolu.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής είπε επίσης ότι ελπίζει πως η Τουρκία θα συνεχίσει να « συμβάλει» με την ενσωμάτωση των ενόπλων δυνάμεων της στο ισχυρό  δίκτυο άμυνας και «ασφαλείας» του  ΝΑΤΟ, για την περιφερειακή σταθερότητα στην Μέση Ανατολή.

Μιλώντας στην 34η ετήσια συνεδρίαση του Αμερικανο-Τουρκικού  Συμβουλίου ATC, ο Μακέιν τόνισε ότι η εταιρική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας είναι πιο  σημαντική από ποτέ, λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Συρία και το Ιράκ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής σημειώνει  ότι η Τουρκία,  ως μέλος του ΝΑΤΟ  δεν έχει  δεσμευτεί μόνο για την συλλογική άμυνα και  ασφάλεια όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ, αλλά και  για την  διαφύλαξη των κοινών αξιών. ( Το είδαμε στην Κύπρο !!!)

«Η διαχρονική αξία της συμμαχίας μας έχει καταστήσει σαφές τα τελευταία χρόνια, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συνεργάζονται από κοινού μαζί για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους»,  είπε ο Μακέιν , αναφερόμενος στον ISIS.

Ανέφερε επίσης την πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να βοηθήσει στον αγώνα κατά του ισλαμικού στρατού  επιτρέποντας την χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ,  η οποία προσέδωσε «σημαντικά βελτιωμένες»  δυνατότητες  στην μάχη για την αντιμετώπιση των  ισλαμιστών μαχητών.

«Συμφωνώ με την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι, προκειμένου να πετύχουμε την καταστροφή των ισλαμιστών , πρέπει  να εξαναγκάσουμε  [ τον Σύρο  Πρόεδρο  Μπασάρ] Άσαντ να φύγει από την εξουσία για να  τερματιστεί η  σύγκρουση στη Συρία», τόνισε ο Μακέιν .

Τώρα τι ακριβώς  σχέση έχει ο Άσαντ με τον ISIS , μόνο ο Αμερικανός Γερουσιαστής γνωρίζει.
Αυτό σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,δεν πρόκειται να επιτευχθεί ότι και να γίνει διότι εκτός  ότι η Ρωσία και ο Ρώσος Πρόεδρος «προσωπικά» υποστηρίζουν το Άσαντ, και ο συριακός  λαός «υποστηρίζει»  θερμότατα τον ηγέτη του.

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τον μεγαλύτερο συνασπισμό με την  συμμετοχή περισσότερων από 60 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, για την καταπολέμηση του ISIS .

Καλώντας τον «ισλαμικό στρατό»  «νόθο παιδί» του Άσαντ(!!), ο Αμερικανός πολιτικός  Μακέιν δήλωσε ότι η συνεργασία  μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την δημιουργία ασφαλών ζωνών για την προστασία των εκατοντάδων αμάχων στη Συρία, είναι απαραίτητη .

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως κατανοητό, από τις δηλώσεις του Μακέιν,  ότι εάν και εφόσον έρθουν οι ρεπουμπλικάνοι στην εξουσία στις ΗΠΑ ,ΤΟΤΕ «γαία πυρί μειχθήτω»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: