Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

FYROM… Αποκλειστικό… Κομμουνιστικά Έγγραφα ως Επίσημα Αναμνηστικά του «Αρχαίου Έθνους»

red_document

Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ

Μερικές φορές, ο απόλυτος παραλογισμός της ύπαρξης «μακεδονικού» έθνους είναι τόσο μεγάλος, ώστε όλες οι προσπάθειες για να δικαιολογηθεί η υποτιθέμενη «ιστορική ύπαρξη» του να είναι κωμικές.

Σε αυτή τη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε 24-IX-2015, μπορεί κανείς να δει τον Filip Petrovski, έναν ακροδεξιό του VMRO-DPMNE apparatchik και τη νυν υπουργό Πολιτισμού, Elizabeta Kančeska – Milevska, να δηλώνουν ότι οι πρωτογενείς πηγές για την «πλούσια ιστορία» του «μακεδονικού έθνους» πρέπει να διατίθενται για αντιγραφή, έτσι ώστε – μπορεί κανείς να μαντέψει ότι αυτή είναι η ιδέα – κάθε πολίτης να μπορεί να έχει ένα αντίγραφο των ιστορικών εγγράφων ζωτικής σημασίας για το «Μακεδονικό» έθνος.

Αλλά το πρόβλημα ήταν πολύ εμφανές στη συνέντευξη τύπου. Δηλαδή, όλα τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν, μερικά από αυτά (στην περίπτωση αυτού του βίντεο) αρκετά καλά, είναι πραγματικά κομμουνιστικά διατάγματα, που υπογράφονται από τον ηγέτη των κομμουνιστών του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στην ΠΓΔΜ, Metodija Andonov – Čento (στην εικόνα υπογράφεται ως: Методийа Андонов Ченто).

Πού είναι η «πλούσια ιστορία» της ΠΓΔΜ «Makedonci»; Πού είναι τα υποτιθέμενα έγγραφα από τους 18ο, 15ο, 12ο, 9ο αιώνα;

Ό, τι παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου ήταν έγγραφα που μαρτυρούν την κομμουνιστική προέλευση της «μακεδονικής» εθνότητας, η ίδια ένα συνονθύλευμα των Σέρβων, Βουλγάρων, Έλληνο-Βλάχων και μεριών Ορθόδοξων Χριστιανών Αλβανών.

Αυτή η συνέντευξη τύπου ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «ιστορίας που γράφτηκε από δημαγωγούς».

https://videopress.com/v/iE6XG3Z3?hd=0&autoPlay=0&permalink=0&loop=0


Δεν υπάρχουν σχόλια: