Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο σήμα της ομάδας κρούσης εναντίoν του ISIS παρουσίασε το Αμερικανικό Πεντάγωνο

imrs-2
Ένα νέο σήμα παρουσίασαν οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το οποίο θα φέρουν οι στολές των δυνάμεων που θα μετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της δράσης του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρει η USA Today.


Το σήμα αποτελείται από τρία άστρα τα οποία συμβολίζουν τα 3 σώματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (στρατός ξηράς, ναυτικό και αεροπορία) ένα στεφάνι δάφνης το οποίο συμβολίζει την τιμή και δύο διασταυρούμενα ξίφη τα οποία δηλώνουν τον διττό στόχο των δυνάμεων ο οποίος είναι η καταπολέμηση της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους αλλά και η διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν ριχτεί στον αγώνα εναντίον του ISIS περισσότεροι από 3000 στρατιώτες των ΗΠΑ, στην περιοχή του Ιράκ, με κύρια καθήκοντα αυτά της εκπαίδευσης και του συντονισμού των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νέο σήμα προβλέπεται να φέρουν μόνο οι δυνάμεις των ΗΠΑ και όχι οι άλλες συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού που μάχεται τους Ισλαμιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: