Μία ακόμη επιβεβαίωση για την ιστοσελίδα μας , 
pentapostagma.gr, σύμφωνα με το άρθρο μας: *** Μετακινούνται εσπευσμένα τουρκικά άρματα μάχης LEOPARD – 

1TU(VOLKAN) από την Ανατολική Θράκη εντός των τουρκοσυριακών συνόρων!, για την μεταφορά τουρκικών αρμάτων από τις τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες της Ανατολικής Θράκης, εντός του συριακού εδάφους στις περιοχές των Τουρκμένων , αλλά και στην ΝΑ Τουρκία, περιοχή δράσης του ΡΚΚ.


Το μόνο που δεν επιβεβαιώθηκε ήταν ο τύπος των αρμάτων, και έτσι  σε σχέση με τον  αρχικό  σχεδιασμό  που αφορούσε την μετακίνηση αρμάτων μάχης  LEOPARD –  1 TU  με Σ.Ε.Π (VOLKAN) επιλέχθηκε διαφορετικός τύπος.

 Η απόφαση που ελήφθη αφορά την μετακίνηση αρμάτων μάχης M60 Sabra με πυροβόλο των 120 χλστ.( κάνουν την ίδια δουλειά με τα Leοpard-1) από τον Έβρο, υποστηριζόμενα από ΤΟΜΑ AIFV, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς όλμων, ΤΟΜΑ TOW ITV, αλλά και αυτοκινούμενο και ρυμουλκούμενο πυροβολικό, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ***milliyet.com.tr .


Εξαιτίας της έντονης δραστηριότητας των κουρδικών δυνάμεων στα νοτιοανατολικά των δυτικών επαρχιών αλλά και των «γεγονότων » στις   νοτιοδυτικές  επαρχίες της τουρκικής επικράτειας, αποφασίσθηκε η  αποστολή δεκάδων αρμάτων μάχης  Μ60 SABRA  και ΤΟΜΑ  .


Τα τουρκικά άρματα μάχης έφθασαν ήδη  χθες το βράδυ( στο άρθρο μας αναφέραμε ότι η μετακίνηση των αρματοφορέων  υλοποιήθηκε τις βραδινές ώρες) στο Gaziantep, και από εκεί ΄η φάλαγγα «πήρε» κατεύθυνση  προς τις ανατολικές επαρχίες το πρωί.


Χθες το βράδυ συνοδεία οχημάτων και προσωπικού της 5ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας , κινήθηκε μια μεγάλη  φάλαγγα με  14 άρματα μάχης και δύο θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, με αρματοφορείς στην εθνική οδό Γκαζιαντέπ-Σανλιούρφα κινούμενη προς στα νοτιοανατολικά, αναφέρει η τουρκική εφηεμερίδα.


Η  στρατιωτική πομπή είχε την ισχυρότατη συνοδεία της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής. Επίσης παρατηρήθηκαν και δεκάδες άλλα στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης  να κινούνται  στις δυτικές  και νότιες επαρχίες (!!)  από διαφορετικές κατευθύνσεις.


Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το ΝΕΟ  σχέδιο του  τουρκικού γενικού επιτελείου , έχει «αποστείλει» ήδη  στην ΝΑ Τουρκία 200  τεθωρακισμένα οχήματα με 600 πάνοπλους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων για να καταστείλουν την οποιαδήποτε προσπάθεια «αναζωπύρωσης» των εξεγέρσεων των Κούρδων του ΡΚΚ .


Αυτό αποτελεί  μια προσπάθεια να κλείσουν οι Τούρκοι  όλα τα «ανοικτά μέτωπα τους», για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πιθανή δημιουργία του αμερικανικής εμπνεύσεως  κουρδικού κράτους  . Τώρα υλοποιείται η αποστολή βαρέως οπλισμού , όπως άρματα μάχης, αυτοκινούμενο πυροβολικά και ΤΟΜΑ.


Η  ανακοίνωση των ΗΠΑ  περί  « ευπρόσδεκτων μαχητών » κατά του ISIS ,  για τους Κούρδους  μαχητές του ένοπλου τμήματος YPG  του κουρδικού κόμματος στην Συρία, « χτύπησε σαν ηλεκτρικό ρεύμα»  την  τουρκική πολιτική και  στρατιωτική  ηγεσία.


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Ερντογάν  «διαφοροποιήθηκε» ΑΜΕΣΩΣ από τις δηλώσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Το «φάντασμα» του κράτους του Κουρδιστάν «έκανε» την εμφάνιση του , « δυναμιτίζοντας» ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή αυτή.


Η Άγκυρα «φοβάται» εκτός όλων των άλλων την « μυστική συμφωνία» ΗΠΑ και Ρωσίας τόσο για την Συρία , όσο και για τους Κούρδους . θεωρούμε ότι πλέον  τα γεγονότα θα αρχίσουν να κινούνται με πιο μεγάλη ταχύτητα.


Ελπίζουμε το σχέδιο της διάλυσης της Τουρκίας να έχει « μόλις ξεκινήσει».


--6106573

--6106567
--6106571
--6106569