Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ τελειώνουν την Γερμανία

germanyvsusa
Ψίθυροι για έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ και το ευρώ ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κάνουν τους κύκλους τους στις διεθνείς αγορές, αφού η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί νέο οικονομικό χτύπημα.


Πρωταγωνιστής στο νέο σκάνδαλο δείχνει να είναι η γερμανική Deutsche Bank, η οποία ερευνάται εις βάθος από τις αμερικανικές εποπτικές αρχές, καθώς την βαραίνουν κατηγορίες δωροδοκίας και  ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Πιο αναλυτικά, η Financial Times αναφέρει ότι ερευνώνται συναλλαγές ύψους 6 δισ. δολαρίων, μεταξύ της τράπεζας και ορισμένων Ρώσων επιχειρηματιών.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα για την γερμανική τράπεζα, καθώς πλήθος σκανδάλων βαραίνουν το ιστορικό της, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση δύο διευθυνόντων συμβούλων της τον περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο το αμερικανικό τμήμα της Deutsche Bank απέτυχε να περάσει τα stress tests της της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενώ παράλληλα διενεργήθηκε νέα έρευνα των αμερικανικών αρχών σχετικά με την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα επί ρωσικού εδάφους, ύστερα από την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα. 

Τον επόμενο Ιούνιο έλαβε χώρα εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της τράπεζας, θέτοντας σε διαθεσιμότητα αρκετά τραπεζικά στελέχη, τα οποία εργάζονται στα ρωσικά υποκαταστήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: