Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα πάρουν 10 φορές τα λεφτά τους, και οι σημερινοί ασφαλισμένοι θα πάρουν τ'@ρχίδι@ τους



Του Αγη Βερούτη
Η καταστροφή εκ θεμελίων που συντελείται αυτή την στιγμή σε επίπεδο παραγωγικής οικονομίας είναι βιβλική.

Το Ελληνικό ΑΕΠ του 2016, θα είναι ακριβώς όσο ήταν το 2003.


Το 2003 πληρώσαμε σε συντάξεις 13 δις ευρώ.
Το 2016 θα πληρώσουμε 31 δις ευρώ.
Θα πληρώσουμε 18 δις παραπάνω, ή 10% του ΑΕΠ αύξηση από το 2003 που είχαμε το αντίστοιχο μέγεθος οικονομίας.


Αυτά τα 31 δις ευρώ, πρέπει να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος χωρίς να πάρει από κανέναν δανεικά, άρα θα προέλθουν αποκλειστικά από φόρους.

Για την ακρίβεια, αν δίνουμε 2,7 δις το χρόνο σε ΕΝΦΙΑ, θα χρειαστεί να πληρώσουμε 11,5 φορές τον ΕΝΦΙΑ σε συντάξεις.


Οι συντάξεις που δίνουμε σήμερα είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που δικαιολογούν οι εισφορές που έχουν πληρώσει οι σημερινοί συνταξιούχοι.


Πολλές φορές είναι ως και 10 φορές τα λεφτά τους.
Δηλαδή σαν το "Αεροπλανάκι" ή αλλιώς την "Πυραμίδα" που προκάλεσε την κατάρρευση της Αλβανικής οικονομίας πριν δυο δεκαετίες.


Η οικονομία μας εμπεριέχει ένα τεραστίου μεγέθους "Αεροπλανάκι" που οι σημερινοί συνταξιούχοι θα πάρουν 10 φορές τα λεφτά τους, και οι σημερινοί ασφαλισμένοι που πληρώνουν τα υπέρογκα ποσά ασφάλισης θα πάρουν τ'@ρχίδι@ τους.


Αυτό είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό, και αντίκειται στο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος που ορίζει πως οι Έλληνες θα συμμετάσχουν στα δημόσια βάρη ισοβαρώς, και ανάλογα με την δυνατότητά τους.


Για να λυθεί το παρόν αδιέξοδο, θα πρέπει να υπολογιστούν οι συντάξεις ανάλογα με την συνεισφορά εκάστου ενός. Να υπολογιστεί δηλαδή ο "Συνταξιοδοτικός Λογαριασμός" που προκαθορίζεται ήδη από το μνημόνιο του καλοκαιριού.


Δεν είναι λογικό κάποιος να πάρει δέκα φορές παραπάνω από όσα έβαλε στο σύστημα. Πιθανόν δεν θα είναι δυνατόν να πάρει καν όλα όσα έβαλε.


Θα πρέπει να αποδοθούν πολιτικές και ίσως και ποινικές ευθύνες σε όσους κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτόν τον εφιάλτη με τις πολιτικές τους αποφάσεις .


Πάντως σίγουρα δεν θα επιζήσουμε ως χώρα αν αυτή η ΑΠΑΤΗ που ονομάζεται Ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα συνεχίσει να καταστρέφει την παραγωγική οικονομία.

Διαλέγετε, και παίρνετε...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: