Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Στους Spetsnaz οφείλεται η ταχεία νίκη επί του ISIS στην Συρία» - Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανακαλύπτουν (ξανά...) τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις

SpetsnazSyria2β
"ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δέος έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ***και στον αμερικανικό Τύπο η δράση των Ρώσων Spetsnaz στην Συρία την οποία οι Αμερικανοί θεωρούν καταλυτική για την ανακατάληψη της Παλμύρας αλλά και γενικότερα για την συνολική κατάρρευση των ισλαμιστών του ISIS στην μαρτυρική χώρα.

"Εδρασαν εξαιρετικά αποτελεσματικά στις αποστολές διείσδυσης στο εσωτερικό του ISIS και κατάφεραν να καθοδηγήσουν την ρωσική Αεροπορία και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των πληγμάτων της", σημειώνουν για τους Ρώσους  JTAC, που "φώτιζαν" και συντόνιζαν τις εναέριες επιδρομές σε ολόκληρη την Συρία.

Οι Αμερικανοί με καθυστέρηση και εντελώς "παγωμένα" έδωσαν κάποια "συγχαρητήρια" για την ανακατάληψη της στρατηγικής πόλης αλλά δεν ήταν καθόλου χαρούμενοι στην πραγματικότητα καθώς η πόλη αυτή "κόβει" την οποιαδήποτε μελλοντική υποτιθέμενη χάραξη αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας "εξαερώνοντας" έτσι τις αμερικανικές ελπίδες για πλήρη ενεργειακό έλεγχο της Ευρώπης και απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

***Στην αρχή μά\λιστα "ξέφυγε" από το State Department ότι "δεν θα έπρεπε ο συριακός Στρατός να ανακαταλάβει την Παλμύρα".


***Η χάραξη του μελλοντικού αγωγού προέβλεπε "πέρασμα" από το Χαλέπι μέσα από την κεντρική Συρία και όσα εδάφη ανακτά η κυβέρνηση Μ.Άσαντ από τους ισλαμιστές την τοποθετούν σ εθέση ισχύος στις όποιες διαπραγματεύσεις.



Η Ρωσία έδρασε και στο έδαφος όπως αποδείχθηκε άλλωστε και από τον ηρωικό θάνατο του Alexander Prokhorenko ο οποίος επέλεξε να πεθάνει με τιμή για να μην σκυλευθεί και διαποπεμφθεί η σορός του από τους ισλαμιστές,oι οποίοι τον είχαν περικυκλώσει την στιγμή που τελείωναν τα πυρομαχικά του,(***αιτούμενος από την ρωσική Αεροπορία να βομβαρδίσει ανηλεώς στις συντεταγμένες που βρίσκονταν ο ίδιος ώστε να πάρει μαζί του στον "άλλο κόσμο" τους επίδοξους δολοφόνους του "τοις κείνων ρήμασοι πειθόμενος"



Οι στρατιωτικές δυνάμεις που πρόσφατα ανακατέλαβαν την Παλμύρα στη Συρία, αποτελούνταν από Σύρους, Ιρανούς και δυνάμεις της Χεσμπολάχ και υπήρχε ακόμη μία ομάδα ρωσικών ειδικών δυνάμεων οι οποίοι όπως αποδείχθηκε έπαιξαν βαρύτατο ρόλο στην έκβαση της μάχης.

 
"Οι ρωσικές δυνάμεις στη Ρωσία δεν είναι κάτι νέο", αναφέρει η Washington Post που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ***τα γραφόμενα του pronews.gr που έγραφε ***για ρωσικές "boots on the ground" από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.

 
Παρουσία Ρώσων πεζοναυτών είχε εντοπιστεί ακόμα και στο μακρινό πλέον 2012 όπως πάλι μόνο ***το pronews.gr/defencenet.gr είχε και τότε αποκαλύψει.

 
"Από την άφιξή τους το Σεπτέμβρη οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πεζοναύτες για να διασφαλίσουν το σημαντικό λιμάνι του Ταρτούς  και διασφάλισαν την περίμετρο γύρω από την πόλη Λατάκεια.

Αλλά η εμπλοκή τους σε επιθετικές επιχειρήσεις, με τη συμβολή μικρού αριθμού πυροβόλων και τανκ, παρέμενε εκτός δημοσιότητας.

 
Με την πολιορκία της Παλμύρας, να μην είναι πλέον το θέμα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Παλμύρα, απελευθερώθηκε με τη συμμετοχή των Spetsnaz και Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων.  

 
Ο ISIS είχε καταλάβει την Παλμύρα τον περασμένο Μάιο και κατέστρεψε μερικώς κάποια από τα ιστορικά μνημεία της πόλης." λέει ο Chris Kozak, στρατιωτικός αναλυτής στο ινστιτούτο Σπουδών Πολέμου.

 
Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Kofman ειδικό σε θέματα που αφορούν τις ρωσικές ΕΔ, «η Ρωσία αυτή τη στιγμή επιχειρεί με ειδικές δυνάμεις και ομάδες αναγνώρισης στη Συρία.»

 
«Οι δυνάμεις αυτές έκαναν πολλά για την αναγνώριση των αεροπορικών στόχων που έπληξαν τα ρωσικά αεροσκάφη και βοηθούν τις συριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις» αναφέρει ο Kofman.

 
«Οι ρωσικές δυνάμεις παίρνουν μέρος σε μάχες.
Η παρουσία των δυνάμεων και των συμβούλων στην πρώτη γραμμή, έχουν βοηθήσει το συριακό Στρατό και έχουν εδραιώσει την επέλαση των δυνάμεων του Άσαντ.

 
Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη έχουν αποχωρήσει είναι η αιτία που ενισχύεται η δύναμη του συριακού Στρατού.

 
Η Ρωσία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Άσαντ να ανακαταλάβει σχεδόν τα μισά από τα εδάφη που έχασε τα τελευταία 5 χρόνια.»

 
Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην αμερικανική εφημερίδα είναι το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση για πρώτη φορά ανοιχτά παραδέχεται τις όποιες απώλειες είχε σε αυτήν την σύγκρουση.
Μέχρι σήμερα έχει αναγνωρίσει τον θάνατο επτά στελεχών των ρωσικών ΕΔ.

 
Όμως οι Αμερικανοί θεωρούν ότι το Κρεμλίνο αυτό το κάνει επίτηδες για να διαδοθεί η εικόνα στον πλανήτη ότι η Ρωσία και μόνο αυτή πολεμάει εναντίον των ισλαμιστών.
 
Κάτι που οι Αμερικανοί ξέρουν ότι είναι πέρα για πέρα αλήθεια αλλωστε δεν έκανε ποτέ κάποιος Ρώσο "Μακέιν" "εκδρομές" στην Συρία όπως έκανε στο παρελθόν ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν και συναντούσε τους "οπλαρχηγούς" των ισλαμιστών όταν τότε τους αποκαλούσε "μαχητές της ελευθερίας" και "αντιπολίτευση" 
 
 
 
 
 

***Στην αρχή μά\λιστα "ξέφυγε" από
 
 
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: