Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

H Ρωσία με διαρροή φωτό ανακοίνωσε πως μετέφερε στη Συρία Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές

ISKANDER-M_1
ΕΠΙΒΕΒΑIΩΣΗ PRONEWS.GR - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η "ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ" ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ 

του Βασίλη Καπούλα
Βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές πλήρως επιχειρησιακοί εντοπίστηκαν στη Συρία την ίδια σχεδόν στιγμή που το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η "αποχώρηση" των ρωσικών δυνάμεων με τα Mil-28N και τα Ka-52 να "θερίζουν" ισλαμιστές στην Παλμύρα!

 
Απ ότι φαίνεται η εκεχειρία δεν θα κρατήσει για πολύ ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία ετοιμάζει μια νέα ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα με τη συμμετοχή και της Blackwater...

 
***Συγκεκριμένα, η Ρωσία με διαρροή φωτογραφιών γνωστοποίησε ότι μετέφερε στην  αεροπορική βάση Hmeymin στην Συρία τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M (ΝΑΤΟϊκός κωδικός SS-26 Stone), όπως ακριβώς είχε κάνει και με τη μεταφορά των S-400 Triumf.

 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει ήδη από τις 16 Μαρτίου σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η Ρωσία πραγματοποίησε τη μεταφορά των βαλλστικών πυραύλων  με κεφαλές «αγνώστου τύπου» στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία ***(δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

 
Λίγο πριν ανακοινωθεί η μερική "αποχώρηση" των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας στη ρωσική αεροπορική Hmeymim προσγειώθηκαν δύο στρατιωτικά μεταφορικά  αεροσκάφη Il -76  και πραγματοποίησαν την εκφόρτωση στρατιωτικού εξοπλισμού.  

 
Οχήματα ΜΖΚΤ-7930 -οι Iskander M χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σασί- μεγάλα φορτηγά 6×6 και τρία άλλα οχήματα καλύφθηκαν με ειδικά σκεπάσματα εντός της αεροπορικής βάσης, τα οποία συνοδεύονταν από τεθωρακισμένα οχήματα και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα με Ρώσους στρατιώτες να κινούνται προς άγνωστη κατεύθυνση.

 
Το βαλλιστικό σύστημα Iskander διεθέτει εμβέλεια 500 χλμ και είναι διάδοχος του Oka (SS-23 Spider), που αντικαταστάθηκε λόγω της Συνθήκης INF.

 
Δημιουργήθηκε το 1996 με αρχικό ΝΑΤΟϊκό κωδικό SS-X-26. Θεωρείται το πιο εξελιγμένο του είδους του.
Η έκδοση Iskander-M κατέστη επιχειρησιακή από τον ρωσικό Στρατό το 2006.

 
Είναι εξοπλισμένο με δύο μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους και ο κάθε πύραυλος μπορεί να πυροδοτηθεί ανεξάρτητα.
Μπορούν να πλήξουν κινούμενους στόχους ενώ οι συντεταγμένες μπορούν να δοθούν ενώ ο πύραυλος έχει πυροδοτηθεί.

 
Χρειάζονται μόλις 16 λεπτά εν κινήσει ή τέσσερα λεπτά όταν βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

 
Το βαλλιστικό σύστημα Iskander μπορεί να φέρει διάφορες κεφαλές όπως συμβατικές, ηλεκτρομαγνητικές, διασποράς όπως και πυρηνικές.

 
***Ταυτόχρονα αποχώρησαν από την Συρία τρία ακόμη πολεμικά ελικόπτερα, δύο Mi-24 και ένα Mi-35 όπως θα δείτε στις εικόνες και στο βίντεο παρακάτω.
 
***Παράλληλα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Valery Gerasimov, ανακοίνωσε ότι το "αεροπορικό απόσπασμα που ήταν να αποχωρήσει από την Συρία και να επιστρέψει πίσω στις βάσεις του στην Ρωσία... επέστρεψε οπότε ολοκληρώθηκε η "αποχώρηση".
 
Τι περιελάμβανε η "αποχώρηση"; Σύμφωνα με δορυφορική φωτογραφία του Stratfor που σας παρουσιάζουμε, από την Συρία έφυγαν μόλις είκοσι μαχητικά και τρία πολεμικά ελικόπτερα.
 
Και ήρθαν Mil Mi-28N, Ka-52 και Iskander...
 
Δείτε τους Iskander στο βίντεο στο 5.24
 
 
0_91f482_791ba9d0_XL
 
 

Spetsnaz στην Παλμύρα







***Συγκεκριμένα, η Ρωσία με διαρροή φωτογραφιών γνωστοποίησε

***(δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

***Ταυτόχρονα αποχώρησαν από την Συρία τρία ακόμη 

πολεμικά ελικόπτερα, δύο Mi-24

***Παράλληλα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Valery Gerasimov, ανακοίνωσε


Δεν υπάρχουν σχόλια: