Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Πληρώνει η Βουλή! Και Εσύ Έλληνα Πολίτη Ψόφα!!

ceb2cebfcf85cebbceb7
Πληρώνει εκατομμύρια η Βουλή
Τελικώς δεν φαίνεται να αποδίδει όσο θα περίμενε κάποιος η προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση για «μάζεμα» των μεγάλων εξόδων για τα προς μίσθωση κτίρια στα οποία στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες.


Έτσι, θα συνεχίσει να πληρώνει για άλλα τέσσερα χρόνια για το ισόγειο και τους τρεις ορόφους του κτιρίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας 11, όπου στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες κ.λπ., καθώς προβάλλεται η «ύπαρξη εξαιρετικής και επείγουσας ανάγκης μίσθωσης κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Βουλής πλησίον του Μεγάρου της Βουλής, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Πάντως στη σχετική απόφαση δεν περιλαμβάνονται και οι άλλοι όροφοι που μίσθωνε στο ίδιο κτίριο η Βουλή.
Και αυτό προφανώς διότι στο ίδιο κτίριο πληρώνει τέσσερα διαφορετικά μισθώματα για όλους τους ορόφους, δαπάνη που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
***

Οσον αφορά το συμβόλαιο μίσθωσης του ισογείου και των τριών ορόφων, η συνολική μηνιαία δαπάνη για το πρώτο έτος μίσθωσης θα είναι 79.814,55 ευρώ, δηλαδή 957.774 ευρώ ετησίως.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι κοινόχρηστες δαπάνες, καθώς και οι δαπάνες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο κ.λπ.), τα οποία θα βαρύνουν τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα ακίνητα που μισθώνει η Βουλή είναι αρκετά και άρα τα ποσά, παρά τις προσπάθειες εξοικονόμησης που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια της κρίσης, παραμένουν υψηλά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2016 το σχετικό κονδύλι για ενοίκια είναι 3.477.000 ευρώ (κατά 323.000 ευρώ λιγότερα από το 2015).
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: