Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΜΕ «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ» ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ MENBİC

foto-1
cebdceafcebacebfcf8o1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται όλο και πιο «άγρια» για τους Τούρκους στην προσπάθεια τους να προελάσουν προς τα νότια της Συρίας με κύριο στόχο να αναγκάσουν τους Κούρδους να υποχωρήσουν ανατολικά του Ευφράτη και να εκκενώσουν την στρατηγικής σημασίας πόλη του Menbic.


ypg_menbic_e_yiginak_yapiyor_h53078_2d6e7
 
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι Κούρδοι συγκεντρώνουν συνεχώς νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιφέρεια του Menbic όπου περιμένουν κυριολεκτικά με «ανοιχτές αγκάλες τους Τούρκους» στους οποίους, όπως σημειώνεται, έχουν στήσει πολλές ενέδρες- παγίδες που προβλέπονται να τους κάνει την συνέχεια των επιχειρήσεων τους πολύ δύσκολη.

Όχι μόνο δεν υποχώρησαν ανατολικά όπως θριαμβολογούσε η Άγκυρα, αλλά ενισχύονται συνεχώς για την μεγάλη μάχη.

reuters-ypg-menbic-e-yiginak-yapiyor-179147-5
Οι παρατηρήσεις των ανταποκριτών αναφέρουν ότι τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα των Κούρδων κινούνται συνεχώς από τις ανατολικές περιοχές προς την πόλη του Menbic, μεταφέροντας μεγάλες ενισχύσεις και οπλικά συστήματα υποσχόμενοι εκεί να γίνει ο τάφος των Τούρκων.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσολγου, μετά την επιστροφή του από την Κρήτη στην Άγκυρα δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ούτε ένα Κούρδο μαχητή να βρίσκεται δυτικά του Ευφράτη προοιωνίζοντας την συνέχεια των εξελίξεων στην περιοχή.
 
Ένα αναμονή ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: