Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Βίντεο-ντοκουμέντο: Κουρδική γενοκτονία από την Τουρκία στη Συρία με χρήση πυροβολικού! - Θύματα γυναίκες και μικρά παιδιά

Syria-Tourkiko-pirovoliko2
ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ PKK

Μια νέα γενοκτονία συντελεί η Τουρκία, αυτή τη φορά στη Συρία. Βομβαρδίζει ανηλεώς πόλεις και χωριά στη σύνορα σκοτώνοντας αμάχους και μικρά παιδιά, κυρίως κουρδικής καταγωγής.

Κατά την παρατεινόμενη εισβολή του και κατοχή συριακών εδαφών, ο τουρκικός Στρατός πραγματοποίησε ακόμη μία απροκάλυπτη σφαγή του ντόπιου άμαχου πληθυσμού, στοχοποιώντας ιδίως τους Κούρδους της περιοχής.

Σε μία από τις επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού, κατά του χωριού Dendeniyê σκοτώθηκαν 5 άμαχοι εκ των οποίων 3 παιδιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ανέφερε δημοσιογράφος του κουρδικού ΑΝΗΑ.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό και αποτυπώνει τις σκληρές εικόνες της βιαιότητας των Τούρκων στην προσπάθεια τους να κερδίσουν εδάφη σε μία χώρα που την έχει διαλύσει ο εμφύλιος και η δράση του ISIS, τον οποίο εξόπλισε και στηρίζει η Άγκυρα.


Από την πλευρά τους πάντως και οι Κούρδοι αντάρτες του PKK αυξάνουν τις επιθέσεις τους στην Τουρκία και μαζί τον αριθμό των νεκρών Τούρκων στρατιωτών. 


Συνολικά 21 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία και μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού και πυρομαχικών περιήλθαν ως λάφυρα στους Κούρδους αντάρτες.


Στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι, Τούρκοι στρατιώτες που εκτελούσαν στρατιωτική αποστολή στον λόφο Ροχανί στην περιοχή Μέργκε κοντά στην πόλη Γιουκσέκοβα, δέχθηκαν επίθεση από Κούρδους αντάρτες με αποτέλεσμα 12 στρατιώτες να σκοτωθούν και οι υπόλοιποι να τραπούν σε άτακτη φυγή. 


Δύο ακόμα Τούρκοι στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.


Άλλη ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε στο στρατόπεδο Τσεμεκουρκέ στην πόλη Σεμζινάν, στην επαρχία Χακάρι, από τρία διαφορετικά σημεία.


Από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας υπολοχαγός και ένας στρατιώτης. 


Λίγο μετά έφτασαν στο σημείο της επίθεσης Τούρκοι στρατιώτες με τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο αναποδογύρισε από χτύπημα των ανταρτών

.
Τα δύο αυτά χτυπήματα ήρθαν σε συνέχεια της προσβολής τουρκικού ελικοπτέρου τύπου Σικόρσκι από αντάρτες τη στιγμή που επιχειρούσε να αποβιβάσει στρατιώτες στο λόφο Μαρτύρ Χοζάν, στη Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: