Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Και ξένοι στην επίθεση κατά του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών - Συνομιλούσαν στα αραβικά ενώ απομακρύνονταν

AnarxikosTaraxias
ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

του Βασίλη Καπούλα

 
Και ξένοι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου (διαβάστε σχετικά εδώ) χθες το βράδυ ενώ αυτός κινούνταν πεζός στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου με τον αστυνομικό συνοδό του.
 
 
Αυτό που αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΛΑΣ είναι ότι στο επεισόδιο πιθανότατα συμμετείχαν και... ξένοι, αφού ακούστηκαν αραβικές φράσεις και λέξεις στην επίθεση μεταξύ δύο ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.
 
 
Τίποτα το νέο, φυσικά. Από τα δραματικά "Δεκεμβριανά" του 2008, είναι διακριβωμένο ότι αλλοδαποί έχουν "μπολιάσει" τα Εξάρχεια και σήμερα οι πηγές της ΕΛΑΣ μιλάνε για "αραβικής καταγωγής άτομα από τις μάζες των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν εισέλθει στην χώρα".
 
 
Ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον εαυτό του, ενώ ούτε και ο αστυνομικός συνοδός του μπόρεσε να του παράσχει στοιχειώδη προστασία, όταν 4 και κατ'άλλους 6, άτομα τους εγκλώβισαν στην γωνία Πανεπιστημίου και Εμμ.Μπενάκη και ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή.
 
 
Αγνωστο γιατί δεν έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, για την αυτοπροστασία τους, άγνωστη και η τύχη του αστυνομικού συνοδού.
 
 
Πώς έγινε το σκηνικό: Ο διοικτής καθώς εκτελούσε την υπηρεσία του στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστών υπέρ των προσφύγων, που βρισκόταν σε εξέλιξη.
 
 
Μόλις η συγκέντρωση τελείωσε, ο διοικητής της Τροχαίας άρχισε περπατώντας να κατηφορίζει την οδό Πανεπιστημίου, με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στην υπηρεσία του.
 
 
Φορώντας τη στολή του και ενώ περπατούσε στην οδό Πανεπιστημίου, έγινε αντιληπτός από μικρή ομάδα αγνώστων.. Αυτοί με την συνήθη θρασυδειλία των περιθωριακών ομάδων της περιοχής του επιτέθηκαν και άρχισαν με μπουνιές και κλωτσιές να τον χτυπούν στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ χρησιμοποίησαν και καδρόνια με τα οποία τον κτύπησαν στο σώμα..
 
 
Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής των Εξαρχείων, με τον διοικητή της Τροχαίας να έχει πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.
Εν συνεχεία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό ότι η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε.
 
 
Η έναρξη του νέου κύκλου ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων και την εκτόξευση δεκάδων βομβών μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, συνεχίστηκε στην πορεία διαμαρτυρίας και αληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και τα στενά των Εξαρχείων.
 
 
Με τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του και του εξέφρασε τη συμπάθειά του.Το 2008  στα "Δεκεμβριανά" ως υπουργός Εσωτερικών ο νυν ΠτΔ είχε ταχθεί κατά της "επιθετικής αστυνομίας"
 
 
Πάντως ο ανώτερος αξιωματικός είναι πολύ τυχερός: Υπέστη ελαφρά διάσειση και έχει εκδορές και μώλωπες. Θα μπορούσε να είναι και νεκρός... Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης.
 
 
Στελέχη της ΝΔ από το πρωί καταδικάζουν την επίθεση, αλλά επί ΝΔ έχει καεί αρκετές φορές το κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο) χωρίς να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για να σπάσει το απόστημα των Εξαρχείων. Οπότε έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση... 
 
 
Αυτό που αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΛΑΣ είναι ότι στο επεισόδιο πιθανότατα συμμετείχαν και... ξένοι, αφού ακούστηκαν αραβικές φράσεις και λέξεις στην επίθεση μεταξύ δύο ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ αυτοί απομακρύνονταν.
 
 
Τίποτα το νέο, φυσικά. Από τα δραματικά "Δεκεμβριανά" του 2008, είναι διακριβωμένο ότι αλλοδαποί έχουν "μπολιάσει" τα Εξάρχεια και σήμερα οι πγές της ΕΛΑΣ μιλάνε για "αραβικής καταγωγής άτομα από τις μάζες των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν εισέλθει στην χώρα"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: