Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Καταρρίφθηκε ρωσικό εξοπλισμένο ελικόπτερο Mil Mi-8 στην Συρία - Νεκροί οι πιλότοι (φωτό-βίντεο)

Mi8_Russian
ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε πριν λίγο από τους ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh στην περιοχή της Idlib κοντά στις θέσεις τους στην πόλη Saraqib την βόρειο Συρία.
Την κατάρριψη του ελικοπτέρου τύπου Μi-8 (εξοπλισμένου) ανακοίνωσε και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το ελικόπτερο κατευθυνόταν στην αεροπορική βάση Χμαϊνίμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε στρατιωτικοί η τύχη των οποίων σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές είναι άγνωστη.΄

Ο ένας Ρώσος πιλότος φαίνεται ότι σκοτώθηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου και οι ισλαμιστές κατά την προσφιλή τους τακτική βρήκαν και σέρνουν ως τρόπαιο τη σορό ενός εκ των δύο Ρώσων πιλότων.

Το ελικόπτερο κατέπεσε στον μικρό λόφο Tal Sultan. Υπάρχουν αναφορές και για δείτερο πιλότο νεκρό, όπως και αναφορές ότι καταρρίφθηκε και δεύτερο αεροσκάφος (δεν έχει προσδιοριστεί αν ήταν αεροπλάνο ή ελικόπτερο) στις συγκρούσεις του νότιου Χαλεπίου.

Από χθες η ρωσική Αεροπορία έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών που επιτέθηκαν μαζικά στην ύπαιθρο του νοτιοδυτικού Χαλεπίου για να σπάσουν την πολιορκία της πόλης από τον συριακό Στρατό ο οποίος έχει περιορίσει τους μαχητές του ISIS και της Αλ Νούσρα μόνο στις ανατολικές συνοικίες της πόλης. 

Δυνάμεις του ISIS επιχειρούν να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο Κανασέρ που συνδέει το Χαλέπι με την Δαμασκό, ενώ δυνάμεις ισλαμσιτών που συκγκεντρώθηκαν από την Ιντλίμπ, από χθες το πρωί πραγμτοποιούν μαζική επίθεση στην Al-Hamdaniyah στον νότιο τομέα της πόλης όπου κατάφεραν να αποκτήσουν προγεφύρωμα.

Η ρωσική Αεροπορία και ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα επιχειρούν συνεχώς εναντίον τους για να βοηθήσουν τον συριακό Στρατό στην αντεπίθεσή του που ξεκίνησε σήμερα. 

Σημειώνεται ότι η συγκερκιμένη οργάνωση υποτίθεται ότι ανήκει στην «μετριοπαθή αντιπολίτευση» του Λευκού Οίκου ή αλλιώς στους «μαχητές της ελευθερίας» του Γερουσιαστή Μακέιν.


First pictures released, purportedly showing the recently downed Military helicopter 🚁pic.twitter.com/3W9LqvRRMJ
 reports emerging that suggest two✌aircrafts were downed simultaneously, one in S.  & one in countryside
: Reports 2 Regime Helicopters were downed today in, One in Saraqib Eastern  & another in rural Southern Aleppo.


First pictures released, purportedly showing the recently downed Military helicopter 🚁pic.twitter.com/3W9LqvRRMJ
 reports emerging that suggest two✌aircrafts were downed simultaneously, one in S.  & one in countryside








Δεν υπάρχουν σχόλια: