Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν την Τουρκία με χιλιάδες στρατεύματα στην περιοχή – Τι έρχεται;

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ  


Έξαλλοι είναι οι Τούρκοι με το αμερικανικό  Πεντάγωνο θεωρώντας ότι  στοχεύει δυναμικά να αλλάξει τον χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου  δημιουργώντας έναν «αμερικανικό άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό κόλπο .

Οι  ΗΠΑ δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες την  ετήσια έκθεση τους  για την Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), η οποία χαρακτήρισε την Κίνα και τη Ρωσία ως ανταγωνιστές, ενώ η Τουρκία δεν αναφέρεται στην μελέτη αυτή  ούτε ως «αντίπαλος» ούτε ως σύμμαχος και αυτό προκάλεσε «έκρηξη» στην Άγκυρα, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο .


 
Η μελέτη  των 68 σελίδων, η οποία κυκλοφόρησε από τον αμερικανικό τύπο , αναφέρει την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο μεταξύ των «φιλικών-συμμάχων» χωρών…όπως φυσικά και την Ελλάδα η θέση της οποίας αναβαθμίστηκε κατακόρυφα .

Η απουσία όμως οποιασδήποτε μνείας της Τουρκίας από τις ΗΠΑ στην έκθεση, παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις της Άγκυρας, για  παραβίαση της συμφωνίας για την Συρία και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) , και οι συνεχείς  προσπάθειές των ΗΠΑ  να περικυκλώσουν το τουρκικό έδαφος  με  αύξηση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων  στην περιοχή από 40.000 σε μόλις  λίγους μήνες, σε  65.000 σήμερα «χτύπησε» κόκκινο» στο Σαράι του νέου Σουλτάνου Ερντογάν.
 
Η μεγαλύτερη αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων  στην Συρία παρουσιάζεται σε περιοχές που βρίσκονται  κοντά σε τουρκικές βάσεις καθώς ο αριθμός  διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μήνες, φτάνοντας τους 4.000.

Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων που μεταφέρθηκαν δίπλα στη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο Κατάρ αυξήθηκε από 3.000 σε 7.000 μόνο τους τελευταίους 3 μήνες.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν  επίσης πολυπληθή  στρατεύματα στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.




Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των ΗΠΑ μετά τον ψυχρό πόλεμο, σε  μια προσπάθεια να περικυκλωθεί η Τουρκία από τη δύση, αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι  σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις .

Οι ΗΠΑ έχουν  επίσης αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα και πυρομαχικά στην Ανατολική Ευρώπη, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία, μεταξύ άλλων.

Η τελευταία εκστρατεία του Πενταγώνου  έχει ως στόχο να αλλάξει χάρτη της περιοχής, προκειμένου να περικυκλωθεί ολοκληρωτικά η Τουρκία με τη δημιουργία ενός «αμερικανικού n Άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία  την  Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, σε όλη τη διαδρομή προς τον Περσικό Κόλπο, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .



Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή αμυντική γραμμή ως « ανάχωμα» εναντίον της Ρωσίας, ο πραγματικός στόχος για το σχέδιο αυτό είναι η Τουρκία και το Ιράν.



Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία  και από το νότο μέσω της στήριξης των ανταρτών  του ΡΚΚ στο βόρειο τμήμα της Συρίας, παραδίδοντας πάνω από 4.000 φορτία όπλων και πυρομαχικών από το Πεντάγωνο κατά τους τελευταίους μήνες.

Τις επόμενες ημέρες, ο τουρκικός στρατός προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση για την εκκαθάριση των Κούρδων του PKK στην πόλη  Αφρίν και στις περιοχές  δυτικά των περιφερειών του Ευφράτη .



Αυτό που είναι ευδιάκριτο και φαίνεται από μακριά  είναι  ότι είναι πλέον θέμα χρόνου  η αντιπαράθεση μεταξύ αμερικανικών και τουρκικών στρατευμάτων να λάβει χώρα στις περιοχές της πόλης Αφρίν και  Manbi.

Η συνέχεια θα είναι  τρομακτικά επικίνδυνη για τους Τούρκους σίγουρα ….διότι διάλεξαν να παίξουν με τις υπερδυνάμεις ένα παιχνίδι που δεν το αντέχουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: