Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Απειλή από ψηλά -Η Τουρκία δημιουργεί δίκτυο διασποράς UAV σε όλα τα αεροδρόμιά της! (βίντεο)

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει θέσει ως στόχο να κάνει τη χώρα αυτόνομη σε ότι αφορά τις αμυντικές προμήθειες και να γίνει ο κύριος πάροχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


Μετά την εθνικοποίησή της οι καινοτομίες σε τεχνολογικό επίπεδο έχουν αυξηθεί ενώ τεράστια ποσά  δαπανιούνται στην έρευνα για νέα συστήματα.

Ένα από αυτά που προκαλούν εντύπωση είναι το νέο σύστημα που ανέπτυξε η τουρκική αμυντική βιομηχανία και το οποίο επιτρέπει σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) να προσγειώνονται και να απογειώνεται από κάθε αεροδρόμιο της χώρας με ασφάλεια.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι τα τουρκικά UAV θα μπορούν να προσγειώνονται σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, άσχετα με το εάν υπάρχει σε αυτά το κέντρο ελέγχου ή όχι! Ουσιαστικά πρόκειται για μια εντυπωσιακή καινοτομία μέσω της οποίας η Τουρκία πρακτικά θα μπορεί να πραγματοποιεί διασπορά όλων των στρατιωτικών UAV σε οποιαδήποτε αεροπορική βάση θέλει.

Αυτό μεταφράζεται ως τεράστια δυνατότητα αυτονομίας για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και για δυνατότητα χρήσης τους σε πολλαπλές αποστολές, μιας που δεν θα χρειάζεται πλέον να επιστρέψουν στην αρχική τους βάση αν παραστεί ανάγκη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το νέο σύστημα που ανέπτυξε και θα εγκαταστήσει σε όλα της τα αεροδρόμια η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: