Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Οι καλικάντζαροι της Τουρκίας έχουν ημερομηνία λήξης στο ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο αγαρηνός γείτονας « προς στιγμή φαίνεται μέγας» ως πρωταγωνιστής στην ανατροπή της απόφασης των ΗΠΑ για τα Ιεροσόλυμα.




Αυτό του δίνει την αίσθηση ότι οι σχέσεις του με την Ελλάδα συνιστούν ένα μικρό περιφερειακό πρόβλημα που μπορεί να το λύσει άνετα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που εκπόνησε εδώ και καιρό.



Αυτό το τουρκικό σχέδιο που ξετυλίγεται μπροστά μας συμπληρώνεται ώρα με την ώρα.

Α) ο τούρκος καλύπτει το βορρά του και συσφίγγει οικονομικές σχέσεις με τους Ρώσους, παραγγέλνει μάλιστα τους S-400.



Μάλιστα η εξέλιξη με τους τουρκικούς S-400 είναι ότι η Άγκυρα θα τους στρέψει προς την Ελλάδα άμα τη παραλαβή τους.



«Επίσης και σε μια σημαντική για την Ελλάδα εξέλιξη είναι η ανεπιβεβαίωτη είδηση ότι οι δύο αυτές πυροβολαρχίες θα στραφούν στα δυτικά σύνορα δηλαδή η μία θα τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη και η δεύτερη στα Δαρδανέλια κάτι που αυτομάτως δεσμεύσει όλο το Αιγαίο με την εμβέλεια των 400 χιλιομέτρων που διαθέτει το σύστημα.» 21/12/2017 - 19:22 http://www.pronews.gr/ 



Β) ο Ερντογάν έρχεται στην Ελλάδα και on camera απαιτεί στο ανώτερο πολιτειακό επίπεδο την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Και το κάνει αυτό με τέτοια ηθοποιία ώστε να μην του πούμε μετά γιατί έκανες δίχως να μας πεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου.



Το τι έχει στο μυαλό του ο κ. Ερντογάν και η τουρκική αντιπολίτευση το είδαμε τις επόμενες μέρες μετά την επίσκεψη του σουλτάνου.

Γ) Συνεδριάζει το τουρκικό κοινοβούλιο και απαιτεί τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Σαν να συνεδριάζει το Ελληνικό κοινοβούλιο και να ζητά την Βόρειο ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη και την κατεχόμενη Κύπρο, λόγος του λέγειν.

Δ) μας φλομώνει ο τούρκος στις NAVTEX μέχρι τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και εν συνεχεία για την νέα χρονιά κλείνει όλο το ΑΙΓΑΙΟ και εμείς αλλάζουμε στρατηγική να μην εκδίδουμε αντι- NAVTEX.
Ε) φέρνει μάλιστα ο τούρκος γεωτρύπανο για να υλοποιήσει αυτό που έδειξαν οι τουρκικές σεισμικές μελέτες που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στο ΑΙΓΑΙΟ.
«Έρχεται μείζονα Ελληνοτουρκική κρίση: Στις 31/12 καταπλέει στην Τουρκία θαλάσσιο γεωτρύπανο

Το πλοίο Deepsea Metro 2 (φωτό), κορεάτικων συμφερόντων, απέπλευσε ήδη από λιμάνι της Νορβηγίας και μέχρι την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταπλεύσει σε τουρκικό λιμάνι (Σμύρνη ή Αλικαρνασσό).



Σημειώνεται ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2017 η Τουρκία διεξάγει σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας το πλοίο Barbaros Hayrettin Paşa, αλλά το Deepsea Metro 2 θα είναι το πρώτο πλοίο γεωτρύπανο που θα χρησιμοποιήσει.»
http://www.pronews.gr/ 26 Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με τα παραπάνω…

Φαίνεται πλέον ολοκάθαρα όσο και να θέλουμε να διώξουμε το κακό των καλικαντζαραίων από το μυαλό μας ότι το τουρκικό σχέδιο βαίνει εις την ολοκλήρωση του και δεν έχουμε μέρες.

«Έχουμε δηλαδή στην ουσία μια ενιαία τουρκική απειλή και διεκδικήσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν, από την Θράκη έως την Κύπρο, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ενιαία ελληνική αποτρεπτική απειλή κατά της Τουρκίας.»

«Η πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία επεισόδια στα Ελληνοτουρκικά είναι περισσότερο από ανησυχητικά γιατί η κλιμάκωσή τους αποσκοπεί στην επιχείρηση κατάληψης τριών νησιών μας.

Δημοσιεύματα φέρουν τους Τούρκους να στοχεύουν ειδικά σε Καστελόριζο, Χίο και Λέσβο, διότι σε περίπτωση που καταληφθούν, δίνουν δικαίωμα για μια μεγαλύτερη ΑΟΖ από αυτή που σήμερα δικαιούται η Τουρκία.

Εκτιμήσεις Ελλήνων ειδικών αμυντικών αναλυτών όμως εκτιμούν ότι ο σουλτάνος «ζώντας στον δικό του κόσμο» απαιτεί μερίδιο από κάτι που δεν του ανήκει και σύντομα θα κάνει την πρώτη«κίνηση του» πιθανόν στην Κύπρο που έχει ερείσματα ελέω κατεχομένων, ενώ στο Αιγαίο «ετοιμάζει» πιθανό επεισόδιο είτε στην θάλασσα είτε στην στεριά σε νησί προς το μέσο του Αιγαίου (κοντά στην βραχονησίδα Μπάμπουρα» ή στα Δωδεκάνησα).»


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ https://www.pentapostagma.gr/ 26 Δεκεμβρίου 2017

Μάλλον ο τούρκος δεν θέλει Χάγη γιατί έχει λόγους να βιάζεται.

Και τώρα τι;
Όταν γνωρίζεις όλες τις παραμέτρους των κινδύνων που ελλοχεύουν και λαμβάνεις τα πλέον υψηλότερα μέτρα αποτροπής αισθάνεσαι ασφαλής.

Να αφήσουμε τα λόγια και να κηρυχθούν συντεταγμένα νησιωτικές περιοχές σε υψίστη παλαική άμυνα;

Ο τούρκος θα κάνει το απονενοημένο διάβημα όταν δει ότι η προσπάθεια του να πρωταγωνιστήσει στην ανατροπή της απόφασης των ΗΠΑ για τα Ιεροσόλυμα σύμφωνα και με την απόφαση του ΟΗΕ, χάνεται άδοξα.

Ήδη δέκα χώρες φαίνεται σε πρώτη φάση να δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν τα Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Ισραήλ και ετοιμάζονται να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους.

Τον τούρκο τον πιέζουν και ο τούρκος πιέζει εμάς.

Αθόρυβα νατοϊκοί σχηματισμοί κυκλώνουν την τουρκία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες την ετήσια έκθεσή τους για τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), στην οποία χαρακτηρίζονται η Κίνα και η Ρωσία ως ανταγωνιστές, ενώ η Τουρκία δεν αναφέρεται στο έγγραφο ως «αντίπαλος» ή «σύμμαχος».

Στην 68σέλιδη έκθεση που κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρονται η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος ως ‘φιλικές- συμμαχικές’ χώρες.



Η απουσία οποιασδήποτε μνείας για την Τουρκία στο αμερικανικό έγγραφο, είναι η τελευταία από μια σειρά εξελίξεων, που δείχνουν την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, καθώς η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να συνεργάζεται ανοιχτά με την κουρδική οργάνωση της Συρίας,PYD, την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική, παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις της Άγκυρας, συνεχίζει τις προσπάθειές της να περικυκλώσει την Τουρκία αυξάνοντας τον αριθμό των στρατευμάτων της στην περιοχή από 40 χιλιάδες μόλις πριν από μερικούς μήνες, όπως δήλωσε το Πεντάγωνο, σε 65 χιλιάδες σήμερα» The Hellenic Information Team 25 Δεκεμβρίου 2017

Εν κατακλείδι
Όταν στην ευρύτερη περιοχή μας ο τούρκος περικυκλώνεται από τους Αμερικάνους και αυτούς τους περικυκλώνουν με την σειρά τους οι Ρώσοι, αυτό σημαίνει ότι το τουρκικό σχέδιο που πήγαινε να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους θα αποτύχει και η τουρκία μαζί με τους Βαλκανικούς δορυφόρους της που περικυκλώνουν ήδη την Ελλάδα βλ. Αλυτρωτισμός στην Αλβανία, νέα ονομασία των Σκοπίων θα αρχίσουν να κάνουν κουταμάρες για να ολοκληρωθεί το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ώστε να πάρει την αγιαστούρα του και να διώξει όλους τους σιχαμερούς καλικάντζαρους από την ζωή μας.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: