Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Νέα επίθεση από την τουρκική αντιπολίτευση σε Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου: «Να τα πάρεις τώρα από τους Έλληνες»!

Νέες επιθέσεις εξαπέλυσε η τουρκική αντιπολίτευση και όχι μόνο το κόμμα CHP,  στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζοντάς τον να πάρει αμέσως τα νησιά που έχει «καταλάβει» η Ελλάδα στο Αιγαίο, προϊδεάζοντας για νέα ένταση στο Αιγαίο.


Όπως αναφέραμε από τις  25/12 ο Τούρκος πρόεδρος ταξιδεύοντας στην Αφρική, επισκέφθηκε το Σουδάν, με τον πρόεδρο του οποίου συμφώνησε να μεταβιβαστεί το νησί Σουακίν στην Τουρκία, ώστε να το ανοικοδομήσει, δημιουργώντας έτσι μία «τουρκική ουμρά», ένα προσκυνηματικό ταξίδι από την Τουρκία προς τη Μέκκα, την εκμετάλλευση του οποίου προφανώς και θα ελέγχει.

Με τις εκλογές στην Τουρκία να πλησιάζουν (θα γίνουν το 2019), το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή κίνηση του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

 
Μετά τις δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου την Παρασκευή, ο οποίος δήλωσε ότι θα έρθει να πάρει τα 18 νησιά από την Ελλάδα, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, εξαπέλυσε νέα επίθεση ενάντια στο «σουλτάνο», κατηγορώντας τον ότι παίρνει το νησί Σουακίν από το Σουδάν, την ώρα που οι Έλληνες εκλέγουν δημάρχους στα δικά μας, όπως αποκάλεσε τα ελληνικά νησιά:

«O Erdoğan θέλει το νησί Σουακίν του Σουδάν. Έδωσες 18 νησιά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες εκλέγουν δημάρχους στα δικά μας νησιά.
Δεν θέλεις αυτά τα νησιά από την Ελλάδα, δεν έκανες ενέργειες για τον τουρισμό, τα δίνεις στην Ελλάδα και μετά ζητάς το νησί του Σουδάν.

Πήγε σε έναν πραξικοπηματία και θέλει, λέει, ένα νησί από αυτόν.
Πρέπει να δείξει μία στάση για τα νησιά. Μετά να μιλήσει για το νησί Σουακίν του Σουδάν.
Πρώτα να προστατέψει τα δικά του νησιά», είπε ο Οζγκιούρ Οζέλ.

Από την πλευρά της, η Μεράλ Ακσενέρ, που αποσχίστηκε από το  MHP και που ηγείται του «Καλού Κόμματος», το οποίο ίδρυσε πριν από δύο μήνες επιτέθηκε στον Ερντογάν, στο ίδιο μήκος κύματος με το CHP:

«Διάβασα τις δηλώσεις του αξιότιμου Ερντογάν που λέει στους Σουδανούς ‘Να μας δώσετε το νησί σας και να το φτιάξουμε’. Τον ρωτάω: Θέλετε το νησί των άλλων για ‘αποκατάσταση’ όμως τι σκέφτεστε για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; 

Ποια είναι η άποψή σου για τη διάσωση από την κατάληψη των 18 νησιών; Οι Έλληνες για να σπάσουν τα νεύρα μας σουβλίζουν αρνιά.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας είπε "Μολών λαβέ".
Οι δικοί μας δεν έβγαλαν άχνα.
Εμείς λοιπόν του απαντούμε.
Μην ανησυχείς, λίγο έμεινε.
Κι εσύ άντε να δούμε αν μπορείς μην τα δίνεις».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: