Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ … ΤΟΥΡΚΟ-ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ουδέποτε στην σύγχρονη ελληνική ιστορία δεν έχει σημειωθεί τέτοιο ρεζίλεμα στις σχέσεις μας με την Άγκυρα και αναφέρομαι στην περίπτωση που η «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη παρεχώρησε άσυλο σε ένα Τούρκο αξιωματικό που έχει διαφύγει στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα, όταν στην ίδια την Τουρκιά καθημερινά δεκάδες αξιωματικοί συλλαμβάνονται, προπηλακίζονται βασανίζονται με βάρβαρο τρόπο και φυλακίζονται σε μια απέραντη φυλακή.


Αντί να σηκώσουμε ανάστημα σε αυτή την κατάσταση, στην Αθήνα κυριολεκτικά το…. έβαλαν στα πόδια μετά τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις.
 
Όπως αναφέρουν τα… ελληνόφωνα ΜΜΕ : «Ραγδαία κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται να προκαλεί η χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Επιτροπή Ασύλου, με την Άγκυρα να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για απόφαση με «πολιτικά κίνητρα» και να με απειλεί με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις.

Οι αντιδράσεις της Τουρκίας θεωρούνται δεδομένες, παρά τις επικοινωνίες που φέρεται να υπήρξαν μέσω διπλωματικών πηγών μεταξύ των δυο χωρών.

Ενδιαφέρον έχει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν, εάν οι αντιδράσεις αυτές παραμείνουν σε λεκτικό επίπεδο προκλήσεων, με δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων που θα επαναφέρουν στο προσκήνιο πάγιες αξιώσεις τους κατά της χώρας μας ή θα υπάρξουν προκλήσεις στο Αιγαίο και κυρίως άνοιγμα εκ νέου της στρόφιγγας των προσφυγικών ροών.


Ροές που μειώθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γιάννη Μουζάλα στην Άγκυρα και μετά από αυτή, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι μετεγκαταστάσεις που γίνονται από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα να είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και να αποσυμφορούνται κάπως τα νησιά κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου.

Θεωρείται βέβαιο ότι οδεύει προς ματαίωση το Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Συνεργασίας των δυο χωρών που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να παγώσουν και οι επόμενες συναντήσεις που προγραμματίζονταν μεταξύ κρατικών αξιωματούχων.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις αποφάσεις που εκκρεμούν για παραχώρηση πολιτικού ασύλου για τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς- πραξικοπηματίες»

Σε μια τέτοια χωρά όποιος μιλά πατριωτικά είναι φασίστας, ρατσιστής, και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν οι φαντασιόπληκτοι, που αύριο θα γίνουν τα… γιουσουφάκια του σουλτάνου!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: