Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

“Αντίο Πτέραρχε”! Οι συνεργάτες του Νίκου Κουρή τον αποχαιρετούν

Η κηδεία του Πτέραρχου Νίκου Κουρή θα γίνει στις 15.00 αύριο το μεσημέρι 23 Ιουνίου στο κοιμητήριο Παπάγου.


Το κείμενο που ακολουθεί φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Σεραφείμ Μηχιώτη, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του  Νίκου Κουρή.

Ανέλαβε ο Σ.Μηχιώτης να γράψει και να εκφράσει σε λίγες γραμμές τα συναισθήματα των ανθρώπων που είχαν τη τύχη όπως λένε οι ίδιοι να υπηρετήσουν πλάϊ στον Πτέραρχο.

Το κείμενο του Σεραφείμ Μηχιώτη:
 

Με τη σύμφωνη γνώμη, όπως προεξοφλώ με βεβαιότητα, όλων ημών:
-Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, από τους τρείς Κλάδους των ΕΔ,
-Μονίμων Υπαλλήλων, από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ,
-Μετακλητών Υπαλλήλων, και
-Οπλιτών,που υπηρετήσαμε θητεία στο ΣΓ/ΥΦΕΘΑ
Επιχειρώ να αποτυπώσω σε αυτές τις λίγες γραμμές, τη βαθειά μας θλίψη γιά τον αδόκητο θάνατο του Πτεράρχου Νίκου Κουρή, στο πλευρό του οποίου εργασθήκαμε, με την ιδιότητά του ως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, την περίοδο από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1996.

Θεωρούμε εύνοια της τύχης που ο Πτέραρχος Νίκος Κουρής μάς επέλεξε και μάς ετίμησε στην στελέχωση του Υπουργικού του Γραφείου στο ΥΠΕΘΑ, δείχνοντας-με το πρότυπό Του- τον δρόμο του καθήκοντος και της ευθύνης και σε εμάς.

Αυτή η περίοδος ήταν ένα μοναδικό ΣΧΟΛΕΙΟ γιά όλους εμάς, καθώς ο Πτέραρχος Νίκος Κουρής,με την όλη στάση Του ζωής, άφησε-ανεξίτηλα στον χρόνο-αποτυπώματα:
ΗΘΟΥΣ και ΕΥΘΥΝΗΣ,
ΛΙΤΟY BIOY, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ , ΟΥΣΙΑΣ, και
ΑΘΟΡΥΒΗΣ, ΣΥΝΕΠΟΥΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ στα κοινά, στον κρίσιμο τομέα της υπεράσπισης της Πατρίδας και της προάσπισης της εθνικής αξιοπρέπειας, σε καιρούς που φθίνουν οι αξίες και ο κίνδυνος του ευτελισμού είναι υπαρκτός.
Ο εμβληματικός Πτέραρχος Νίκος Κουρής που μάς άφησε για την τελευταία του πτήση στους ουρανούς, θα αποτελεί φωτεινό και διαρκές υπόδειγμα υπεύθυνου ηγέτη, από αυτούς που θα χρειάζεται πάντοτε ο τόπος μας, ως σημείο αναφοράς στο δύσκολο καθημερινό αγώνα της χώρας μας και του λαού μας.
Τον αποχαιρετούμε με τιμή.Και Τον διαβεβαιώνουμε ότι θα κατέχει πάντοτε κορυφαία θέση στις καρδιές μας, όπως και στους κώδικες αξιών μας.
Ελένη-Χρήστος- Βάσω -Κώστας- Λάμπρος- Άρης- Νίκος-Κώστας- Μιχάλης- Οδυσσέας-Χάρης- Κώστας- Μιχάλης-Σάκης- Μάκης-Δημήτρης- Αντώνης-Διονύσης-Μάνος- Βαγγέλης- Ανδρέας-Τζένη-Ουρανία- Νότα-Βάσω- Ανδρέας –Νίκος –Άγης, σε μία πρώτη καταγραφή!
Ο δράστης
Μάκης Μηχιώτης
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: