Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Σύννεφο στάχτης σκεπάζει τη νότια Αττική: Kαίγονται οικίες στην Κινέτα (upd2)

(Ανανέωση 14:10):
Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι πρώτες εικόνες από το σημείο δείχνουν τις αυλές να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.


Εκκενώθηκαν,  οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.
Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.





Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ περισσότερα από 5 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και πολλά ακόμη λόγω του αέρα κινδυνεύουν να καούν.

 Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να «κατέβει» η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έχουν φτάσει και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, αλλά και στον οικισμό Πανόραμα, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής. 


Εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά ενδεχομένως να κινηθεί προς το Αλεποχώρι.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι αρχές  περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους, καθώς η φορά τους αλλάζει συνεχώς. 








 
 



Στο σημείο επιχειρούν τώρα 60 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Αυτό που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κι αυτό, γιατί είναι πολύ δύσκολο για τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να κάνουν στοχευμένες ρίψεις.
Η φωτιά έχει επεκταθεί με γρήγορους ρυθμούς και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι ορατή από πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι καπνοί είναι ορατοί έως το Νέο Φάληρο αλλά και το Χαλάνδρι, ακόμα και στην Αργυρούπολη!



Δείτε live τι συμβαίνει αυτή την στιγμή


 
--------------------------------------------------------------------------------------
Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, στα όρια Κορινθίας - Δυτικής Αττικής με αποτέλεσμα ένα νέφος στάχτης να έχει καλύψει τη νότια Αττική.

Για να γίνει κατανοητή η έκταση αυτού του «σύννεφου» αυτόπτες μάρτυρες από τον Άϊ Γιώργη Σαλαμίνας περιγράφουν ως εξής: «Έχει καλυφθεί ο ουρανός από ένα μαυροκόκκινο νέφος. Ξεκίνησε η ημέρα με λιακάδα και ο ήλιος έχει τώρα κρυφτεί. Μοιάζει σαν ο ουρανός να είναι κάποιου άλλου πλανήτη, πάντως δεν έχει γαλάζιο χρώμα»

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. 

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. 
Αποκαΐδια πάντως πέφτουν σε κήπους σπιτιών




 
Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αέρας στα Γεράνια Όρη. Έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Ε/Π & 3 Α/Φ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 









πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: