Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

O μακελάρης του Τορόντο πυροβόλησε σε ελληνικό εστιατόριο: Είχε στόχο τα μέλη της Ομογένειας (βίντεο)

Στόχος του ένοπλου που αιματοκύλισε την ελληνική συνοικία του Τορόντο ήταν τα μέλη της Ομογένειας καθώς ο δράστης πυροβόλησε τους θαμώνες ενός ελληνικού εστιατορίου.


Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά περιέγραψε η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μπετίνα Διονυσόπουλος. 

Τα είδε όλα από το παράθυρο του ραδιοφωνικού σταθμού όπου εργάζεται

Οι εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου CHTOAM Radio, όπου εργάζεται η Ελληνίδα δημοσιογράφος, βρίσκονται στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, κοντά στο σημείο όπου έγινε η αιματηρή επίθεση με τους δυο νεκρούς (ανάμεσά τους ο δράστης) και τους 14 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  

«Από το παράθυρο βλέπαμε τα πάντα» δήλωσε η Μπετίνα Διονυσόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 
Ο δράστης, είπε η Ελληνίδα δημοσιογράφος, άνοιξε πυρ σε ελληνικό εστιατόριο της περιοχής.

Η Μπετίνα Διονυσόπουλος είπε πως ειδικά τα Σαββατοκύριακα, βγαίνουν οικογένειες με παιδιά για να φάνε στα ελληνικά εστιατόρια της παροικίας και κυρίως είναι μέλη της Ομογένειας. 
«Άνθρωποι κάθονταν και έτρωγαν όταν ένας περαστικός, απλά γύρισε και ενώ ήταν ανοιχτές οι πόρτες, πυροβολούσε αδιακρίτως τον κόσμο», τόνισε η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

Η αστυνομία του Τορόντο ζητά από τους πολίτες πληροφορίες.

Ακόμα κανείς δεν ξέρει το κίνητρο του δράστη ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά του. Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ή ρατσιστική επίθεση, ή επίθεση ενός τρελού που απλά έκαν «snap» ο εγκέφαλός του.

Πάντως από το βίντεο φαίνεται ότι είχε προσχεδιάσει την επίθεση αυτή και ότι είχε επιλέξει ως στόχο το ελληνικό εστιατόριο.
Να σημειώσουμε ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά ή αν εν τέλει αυτοκτόνησε.




Κάτοικος της περιοχής κατέγραψε σε βίντεο την επίθεση του δράστη



 
Στην αρχή δείχνει να περπατάει αμέριμνος έξω από το εστιατόριο και ξαφνικά στρέφεται προς αυτό και αρχίζει να πυροβολεί,



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: