Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Συνελήφθη ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και άλλοι 58 ως μέλη γιγάντιου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας λαθρεμπόρων χρυσού βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει περάσει ήδη χειροπέδες σε 59 άτομα.  


Ανάμεσά τους είναι ο γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος συνελήφθη μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα, καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο.

Ο Ριχάρδος έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του, στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος ως παρουσιαστής και υπόσχεται πως τα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριχάρδος εμπλέκεται με τις Αρχές, καθώς ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 14 Ιουλίου 2014, μετά από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του, στα οποία κοσμήματα θα έπρεπε, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, να φυλάσσονται για έναν μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. 

Στα βιβλία υπήρχαν εγγραφές κοσμημάτων αξίας 77.000 ευρώ, αλλά ο Ριχάρδος αρνήθηκε να υποδείξει στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους χώρους όπου φυλάσσονταν για να γίνει ο έλεγχος και έτσι κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών. 

Η δεύτερη εμπλοκή του με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν έναν χρόνο αργότερα, όταν δεν έκοψε αποδείξεις σε δύο πελάτες του, άνω των 500 ευρώ. 
 
Το κύκλωμα 
Ουσιαστικά πρόκειται για την εξάρθρωση δύο γιγαντιαίων κυλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού που μάζευαν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων από τα ενεχυροδανειστήρια της χώρας και στη συνέχεια τα έλιωναν και τα διοχέτευαν σε αγορές του εξωτερικού. 

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη τους ερευνώντας τα παρακλάδια της συμμορίας των Ρομά και συγκεκριμένα τους κλεπταποδόχους τους. Πάνω στην έρευνα έπεσαν πάνω σε αυτά τα δύο κυκλώματα. 

Ακολούθως δόθηκε εντολή για να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις δυο σπείρες. 

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και πιθανό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κακουργηματικής λαθρεμπορίας.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και αρκετών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και ανδρών των ΕΚΑΜ.


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: