Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Βίντεο: Τούρκοι και Αμερικανοί μαζί με τους Κούρδους να εκλιπαρούν για βοήθεια - Επί τάπητος μεγάλη χερσαία επιχείρηση

Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι στη ΒΔ Συρία σε Κομπάνι και ανατολικά του Ευφράτη βλέποντας για ακόμη μια φόρα τα όνειρα τους να εξανεμίζονται.

Παλλαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων ακόμη και κατά των ΗΠΑ καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο από την κοινή αμερικανο-τουρκική περιπολία. 

Ομως τα πράγματα για τους Κούρδους χειροτερεύουν.
Τα τουρκικά ΜΜΕ "οργιάζουν" υπό το φως πολεμικών δηλώσεων Χ.Ακάρ ο οποίος είπε πως οι "Κούρδοι θα θαφτούν στα χαντάκια και τις τάφρους τους σε Μάνμπιτζ και αλλού".
"Η επόμενη επιχείρηση μας θα είναι ανατολικά του Ευφράτη αμέσως μετά την Μάνμπιτζ"είπε ο Χ.Ακάρ.
Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις επιθέσεις σε Κομπάνι ενώ μεταφέρουν Α/Κ πυροβόλα Firtina. 
Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην επιτρέψει κανένα "fait accompli" ανατολικά του Ευφράτη αναφέρουν οι Τούρκοι αναλυτές. Τα Firtina θα βοηθήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στην στόχευση μεγαλύτερων περιοχών των Κούρδων και στην "θηλιά θανάτου" που τους ετοιμάζει ο Χ.Ακάρ.

"Μέχρι τώρα τα Firtina έπληξαν κουρδικές θέσεις από το δικό μας έδαφος, τώρα θα μετακινηθούν προς το συριακό" ανέφεραν τουρκικές πηγές.
Η Τουρκία έπληξε θέσεις των Κούρδων YPG στην περιοχή Zor Magar δυτικά της Ayn al-Arab​.

Η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει εδώ και καιρό τα σχέδια της μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση  στα ανατολικά του Ευφράτη. Το φερέφωνο του Ε.Ρ.Τρντογάν, Ibrahim Karagul, αποκάλυψε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτεθούν ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές .

Θα αμυνθούν κατά μήκος της γραμμής Χαλέπι-Μοσούλη με στόχο την αλλαγή των συνόρων. Σε όλη δηλαδή την έκταση πάνω από αυτή τη γραμμή άμυνας.
Ο Ι.Καραγκιούλ χαρακτηρίζει την επιχείρηση αυτή πολύ σοβαρή εθνική υπόθεση παρόμοια με αυτήν του εθνικοαπαλευθερωτικού αγώνα.

Η χώρα, τονίζει, είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή την δύσκολη επιχείρηση για να σταματήσει το διαμελισμό της Τουρκίας που αποτελεί τον στόχο του άξονα  ΗΠΑ-ΡΚΚ-Ισραήλ. Μόνον έτσι θα ανατραπούν τα πολυεθνικά σχέδια  σε βάρος της Τουρκίας.​

Rojava Resistance@RojavaCudi
 
The Movement for Democratic Society in condemned the attacks of Turkish aggression on the northern regions of .
 
 
 
 
Ο τουρκικός Στρατός σφυροκοπεί το Tal Abyad
Κουρδική στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε πως οι τούρκοι έπληξαν ξανά το συνοριακό πέρασμα Tal Abyad .
"Επιβεβαιώνουμε από την πλευρά μας ότι δεν πλήξαμε θέσεις του τουρκικού Στρατού" ανέφεραν οι Κούρδοι.
Το κίνημα TEV-DEM (Κίνημα για Δημοκρατική Κοινωνία), μέσω της εκπροσώπου Aldar Xelil, ανέφερε πως υπάρχει κλιμάκωση στο Tal Abyad.
"Δεν υπάρχουν αιτίες για την επίθεση αυτή. Πρόκειται για μια επιθετικότητα εναντίον δημοκρατικών στοιχείων και δυνάμεων που απλά θέλουν την επίλυση της συριακής κρίσης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας" ανέφερε.
"Η σιωπή του κόσμου κατά της Τουρκίας και των πρακτικών της είναι αρνητική εξέλιξη και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Ο λαός μου έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν θα διστάσει να αντισταθεί" πρόσθεσε.
Dr. Mahmoud Othman @Drmahmoudothman
 
cross-border shelling of is not acceptable all sides especially the @CJTFOIR should interfere and protect their only ally in who have been the key force in defeating in the region. @DefenseUnits
 
 
Επίσης κάλεσε την διεθνή κοινότητα και τους σχετικούς θεσμούς να παρέμβουν για να αποτρέψοθν κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας..
"Αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν δεδομένων των συνθηκών" ανέφερε

Δείτε βίντεο - Μαζί Τούρκοι και Αμερικανοί
 

hikmet durgun@hikmetdurgun
 
Tel abyad sınırında TSK ile YPG arasında kısa süreli bir çatışma yaşandı
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: