Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Προσβολή στη μνήμη του εθνομάρτυρα: Οι Αλβανοί ασκούν ποινική δίωξη στον νεκρό Κατσίφα

Αστικές απαιτήσεις του κράτους από την οικογένεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εντύπωση προκαλεί η ασέβεια και το θράσος των Αλβανών δολοφόνων, που πλέον ασκούν ποινική δίωξη στον νεκρό ήρωα, ενώ έγινε και λόγος για απαιτήσεις του τριτοκοσμικού κράτους από την οικογένεια του εθνομάρτυρα.
 
Οι Αλβανοί σκυλεύουν την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση, ουδεμία κίνηση έκανε για την τιμωρία των υπεύθυνων και την απονομή δικαιοσύνης στο όνομα του ομογενή πατριώτη.

Για πιθανές αστικές απαιτήσεις του αλβανικού κράτους, από την οικογένεια του Κώστα Κατσίφα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Γιοβανόπουλος, καθώς έχει συμβεί το πρωτοφανές – να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά νεκρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών.

Μιλώντας στον ALPHA ο Κώστας Γιοβανόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την απίστευτη κίνηση των αλβανικών αρχών να κρατούν ανοικτό φάκελο ποινικής δίωξης εναντίον του νεκρού πλέον Κώστα Κατσίφα.

Όπως είπε, ο πατέρας του, έδωσε κατάθεση επί τρεις ώρες στον Εισαγγελέα των Τιράνων που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ το σπίτι του Κατσίφα ερευνήθηκε εξονυχιστικά (άνοιξαν και το ταβάνι του σπιτιού ψάχνοντας για όπλα), αναφέρει το Hellas Journal.
 
 
Γεγονός πρωτοφανές είναι επίσης, ότι δεν έχει εκδοθεί ως σήμερα, ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ είναι άγνωστο πότε θα παραδοθεί η σορός του στην οικογένεια για την ταφή.

Σήμερα έγινε γνωστό πως Έλληνας αξιωματικός της αστυνομίας που βρίσκεται στην Αλβανία, ενημερώθηκε από τις αρχές για την υπόθεση, ωστόσο -όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ- θα πρέπει τώρα οι αρχές να διαθέσουν το αποδεικτικό υλικό για τα όσα ισχυρίζονται σχετικά με ττην εξέλιξη των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του Κατσίφα από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ο Κώστας Γιοβανόπουλος, δήλωσε ακόμη ότι έχει αποστείλλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερώσει για τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του.

Σύμφωνα με το himara.gr, οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέθεσε σήμερα την εκπροσώπησή της έναντι της ελληνικής και διεθνούς δικαιοσύνης στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Ο κυριος Λυκουρέζος θα ενημερωθεί από τους συναδέλφους του την Δευτέρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της υπόθεσης στην διεθνή δικαιοσύνη.
 
 
Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακρίνει τους Αλβανούς με στόχο τη διαλεύκανση της σκοτεινής δολοφονίας του ομογενή ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τις ειδικές δυνάμεις RENEA.

Στελέχη της ελληνικής αστυνομίας ενημερώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες Παρασκευή, από την Aλβανική αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ’ ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Παράλληλα, πρώην στέλεχος της αλβανικής κυβέρνησης επιτίθεται στον Ράμα, εκθέτοντάς τον και κατηγορώντας τον αποπροσανατολισμό του κοινού μέσω της μνήμης και του αίματος του νεκρού ήρωα Κατσίφα.

Αλβανίδα αξιωματούχος, εν μέσω της σφοδρής κριτικής που δέχεται η Αλβανία, μιλάει για καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, όταν το ίδιο της το κράτος και οι αρχές αυτού δολοφονούν εν ψυχρώ πατριώτες και συγκαλύπτουν το τριτοκοσμικό έγκλημα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: