Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Το ΠΝ απαντάει στον «υποβρύχιο» πόλεμο των Τούρκων: Το «Παπανικολής» στην Σύμη σε αποστολή «Κόκκινου Οκτώβρη»

Το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα από τα  κορυφαία υποβρύχιά του στην Σύμη το πρωί της Κυριακής ενώ επιχειρούσε σε αποστολή προσομοίωσης εύρεσης και αντιμετώπισης τουρκικών υποβρυχίων τα οποία στο τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κατακλύσει το Αιγαίο πραγματοποιώντας ασκήσεις αποκοπής των ελληνικών νησιών από την ελληνική ενδοχώρα.




 
Πρόκειται για να ελληνικό υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο περιπολεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Το υποβρύχιο παρέμεινε στο παλαιό λιμάνι του νησιού για περίπου μια ώρα και στην συνέχεια καταδύθηκε στο βυθό του Αιγαίου για να συνεχίσει την αποστολή του προς άγνωστη κατεύθυνση συνεχίζοντας το «κυνήγι» των τουρκικών υποβρυχίων σε ένα ιδιαίτερο πολεμικό παιχνίδι «Κόκκινου Οκτώβρη» στο Αιγαίο


Όπως ήδη ενημέρωσε το pronews.gr από χθες 
Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμος στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες.
Όμως αν προσέξει κανείς την γενική εικόνα δείχνει πως μεθοδικά η Τουρκία προετοιμάζεται για μείζον πολεμικό επεισόδιο.

Πρώτη φορά ασκεί τόσο έντονη υποβρυχιακή δραστηριότητα που σημαίνει ότι εξασκεί σχέδια αποκοπής των ελληνικών νησιών από την αποστολή βοήθειας και ενισχύσεων από την ενδοχώρα. ​

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στον Παρμενίωνα, την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τρία ελληνικά νησιά: Σαμοθράκη, Ικαρία και Κάρπαθο!

Σε δημοσίευμά της κυριακάτικης Real News , αναφέρεται ότι μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η Άγκυρα προχώρησε σε μια σειρά άκρως προκλητικών και εχθρικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας:

•Με έκδοση σημάτων SUBNOTE που εξέδωσε η τουρκική διοίκηση υποβρυχίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών υποβρυχίων της (SAKARYA,INONOU ,MART) από τις 14 ως τις 21 Οκτωβρίου σε περιοχές που εμπόδιζαν ελληνικό υποβρύχιο να προσεγγίσει σε κατάσταση κατάδυσης τα νησιά Χίος, Ψαρά ,Αντίψαρα και Λέσβο! 

•Με τα ίδια σήματα SUBNOTE αγνοεί προκλητικά ακόμη και την περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου.

•Τα δύο από τα τρία τουρκικά υποβρύχια το SAKARYA και το Inonou κινήθηκαν εν καταδύσει μεταξύ Τήλου και Χάλκης παραβιάζοντας την αβλαβή διέλευση η οποία επιβάλλει να πλέουν εν αναδύσει.

•Η Τουρκία έστειλε ακόμη ένα υποβρύχιο το GURT σε θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου και της ανατολικής Μεσογείου με στόχο να εμποδίσει την προσέγγιση ελληνικού υποβρυχίου στη Μεγίστη , το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου! 

•Ένα ακόμη υποβρύχιο το PREVEZE βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή που εμπόδιζε την πορεία ελληνικού υποβρυχίου προς την Κύπρο.
Αποκλεισμός τριών νησιών από τον Παρμενίωνα!


Η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση.Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δέσμευσε περιοχή για αεροφωτογράφηση η οποία περιλαμβάνει περιοχές βορειοανατολικά της Σάμου,ανατολικά της Χίου και ανατολικά της Λέσβου.

Επίσης περιλαμβάνει τις Οινούσσες και την Παναγιά. Με τις NOTAM A5519/18 και  A5553/18 η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων και υποστηρίζει ότι τα νησιά Σαμοθράκη,Ικαρία και Κάρπαθος παράνομα εντάσσονταν στο σχεδιασμό της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2018!

Όλα αυτά αποτυπώνουν ένα πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο αλλά και στη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Κύπρου, το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα την Αθήνα.
Χαρακτηριστικά υποβρυχίων τύπου «Παπανικολής»
Τύπος
Τα Υ/Β τ.«Παπανικολής» τα οποία κατασκευάζονται από την Γερμανική εταιρεία HDW είναι Υποβρύχια κλάσης 214.
Tο πρώτο στη σειρά των 4 Υ/Β κλάσεως 214 κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, έλαβε το ιστορικό όνομα «Παπανικολής» και το οποίο θα δώσει και το όνομα σε αυτού του τύπου τα Υ/Β. Το «Παπανικολής» κατέπλευσε στην Ελλάδα το 2010.
Τα υπόλοιπα 3 Υ/Β του ιδίου τύπου (S-121 Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ / S-122 Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ / S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών αποδοχής και επιχειρησιακής ένταξης στο Στόλο.
Εξωτερικά χαρακτηριστικά
Μέγιστο μήκος: 65,30m
Μέγιστο πλάτος: 6,3m
Υψος (άνευ ιστών): 13m
Εκτόπισμα στην επιφάνεια: 1688tn
Εκτόπισμα σε κατάδυση: 1858tn
Μέγιστη ταχύτητα στην επιφάνεια: 10,5kns
Μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση: 21kns
Πρόωση

Η πρόωση θα επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων. Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.
Συνεννόηση
Τα Υ/Β κλάσεως 214 θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με τις κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.
Ναυτιλία
Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, θα αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.
Οπλισμός
Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία θα φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.
Sonar
Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.
Προσωπικό
Το προσωπικό Υ/Β τ. «Παπανικολής» συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών)
Υποστήριξη
Τα Υ/Β τ. «Παπανικολής» μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου έως 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα - λιπαντικά.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: