Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

«Ο Σταυρός, οι εικόνες, ο όρκος στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ»: Σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας

Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης έκανε λόγο για θρησκευτική ουδετερότητα σε κανονιστικό και πρακτικό επίπεδο.


Το μυαλό μας πήγε κατευθείαν στην ενδεχόμενη αφαίρεση του Σταυρού από την Σημαία και στο κατέβασμα των Σταυρών και των εικονισμάτων από τους δημόσιους χώρους…. κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στις ΗΠΑ.
 
Επίσημη απάντηση της Εκκλησίας πριν από την τελική πρόταση δεν υπάρχει. Σε αρκετούς Μητροπολίτες πάντως προκαλεί έντονο προβληματισμό ο τρόπος με τον οποίο θα ερμηνευτεί η θρησκευτική ουδετερότητα της πολιτείας από τα δικαστήρια.

Δηλαδή αν η θρησκευτική ουδετερότητα επεκταθεί και σε ζητήματα όπως η πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο εκκλησιασμός και η ανάρτηση εικόνων σε σχολεία, νοσοκομεία και δικαστήρια.

«Επίσημη απάντηση της Εκκλησίας αναμένεται όταν κατατεθεί στη Βουλή η επίσημη πρόταση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο θέμα σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας προκειμένου να τοποθετηθούμε αρμοδίως» είπε μιλώντας στο protothema.gr o εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης.
 
Η καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους περιλαμβάνεται στην πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση που αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως την παρουσίασε χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με όλους εμάς στο el.gr να αναρωτιόμαστε αν ήρθε η ώρα της πλήρους αποχριστιανοποίησης της χώρας.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες μας! «Ο Σταυρός, οι εικόνες, ο όρκος στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος! Αναμένουμε και εμείς με την σειρά μας την τελική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδραση της Εκκλησίας.

Δεν αποκλείεται τελικά τα πάντα να γίνουν με την μέθοδο του «σαλαμιού», ώστε σταδιακά και όχι απότομα να οδηγηθούμε στην αποχριστιανοποίηση της χώρας μας.

Πρώτος στόχος των κυβερνώντων η απάλειψη της επίκλησης στην Αγία Τριάδα από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Διαβάστε από την «ΕΣΤΙΑ»:


ethnegersis
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: