Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Εκστρατεία προπαγάνδας από τον Ερντογάν: «Η Ελλάδα συνεργάζεται και χρηματοδοτείται από Γκιουλέν/FETO»

Για εμπλοκή της Ελλάδος ως χώρα υποδοχής εκατοντάδων μελών της οργάνωσης του Φετουλαχ Γκιουλέν, αναφέρει την χώρα μας η τουρκική εφημερίδα AKSAM, μιλώντας για «φιλοξενία” των μελών αυτών σε στρατόπεδα προσφύγων εντός Ελλάδος, καθώς και για «συμμετοχή” των ελληνικών αρχών στο όλο σχέδιο διαφυγής τους, προφανώ ακολουθώντας την «γραμμή” του καθεστώτος Ερντογάν, ίσως ακόμα και με δική του εντολή.

 
Μιλάμε για μια πρωτόγνωρη «μαύρη προπαγάνδα» των Τούρκων που βάζει σε ύποπτες σκέψεις το ελληνικό Πεντάγωνο, καθώς και την ανώτατη πολιτική ηγεσία για τις προθέσεις της Άγκυρας το επόμενο διάστημα.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η χώρα μας συντήρησε και συντηρεί μια κατάσταση που αφορά την φιλική υποδοχή των εκατοντάδων μελών της οργάνωσης, τα οποία τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες φέρονται από την εφημερίδα να «δέχονται» ακόμη και χρηματοδότηση από τους αρχηγούς-διακινητές της οργάνωσης.

Εξοργιστικές και φυσικά ανυπόστατες κατηγορίες από ένα «σκοτεινό τουρκικό κέντρο αποφάσεων» το οποίο προσπαθεί να σπιλώσει ανεπιτυχώς την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, ενόψει πιθανότατα ύποπτων κινήσεων της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο.

«Ο αρχηγός της οργάνωσης FETO, Φ.Γκιουλέν ανέθεσε στους υπαρχηγούς και στους μαχητές του να διαφύγουν στην Ελλάδα μέσω σχεδίου, αλλά όλα κάποια στιγμή τα έμαθε η MİT.
 
 
Εκεί, (στα ελληνικά σύνορα) «δόθηκαν” μέχρι και 3000 ευρώ σε ελληνικές υπηρεσίες για να γίνουν δεκτοί τα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα με τον κωδικό πρόσβασης «Γκιουλενιστής».

Ολόκληρη η διαδρομή διαφυγής των μελών της οργάνωσης στο εξωτερικό μετά το πραξικόπημα του Φετουλάχ Γκιουλέν μαζί με οδηγίες διαφυγής «αποκρυπτογραφήθηκε» μετά από κάποιο διάστημα από την MIT.

Ενώ όσοι πραξικοπηματίες δεν συμμορφώθηκαν με το σχέδιο αυτό, είτε λόγω καταστάσεων έμειναν εντός τουρκικής επικράτειας οργανώθηκαν μέσω του δικτύου για διαφυγή στην Ελλάδα δια μέσω κυρίως του Έβρου.

Οι αρχηγοί/διακινητές της FETO υποσχόντουσαν μια άνετη ζωή στην Ευρώπη στα μέλη τους, αλλά αν τους έπιαναν οι οποιεσδήποτε αρχές (μέσα και η ΜΙΤ) τους είχαν δηλώσει να πουν ότι «εμείς δεν ξέρουμε κανέναν από εσάς».
 
Έτσι ορισμένα ορισμένα μέλη της οργάνωσης διέφυγαν στην Ευρώπη μετά από την διαμονή τους σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ άλλα μέλη απογοητεύθηκαν από όλα όσα τους υποσχόντουσαν και κινήθηκαν ανεξάρτητα.

«Όσοι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό θα πληρώσουν τουλάχιστον 2.500 χιλιάδες ευρώ, πριν πάνε στην Αδριανούπολη για να γίνουν οι συνεννοήσεις που αφορούν τις ελληνικές αρχές. Στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης θα μεταφέρονταν στην άκρη του ποταμού Έβρου και σε μικρές ομάδες και θα περνούσαν απέναντι με βάρκες.

«Αναφέρετε στις ελληνικές αρχές ότι είστε γκιουλενιστές, η Ελλάδα θα σας βοηθήσει και θα σας οδηγήσει στο στρατόπεδο όπου βρίσκονται άλλα μέλη της οργάνωσης FETO.

Κατά την είσοδο στο στρατόπεδο, είναι απαραίτητο να αναφερθείτε οπωσδήποτε σε 3-4 μέλη της οργάνωσης. Διαφορετικά, θα λάβετε διαφορετική μεταχείριση στο στρατόπεδο», γράφει το τουρκικό άρθρο μεταξύ άλλων για τις οδηγίες που φέρονται να είχαν δοθεί στα μέλη της οργάνωσης.

Η Άγκυρα ενέπλεξε την χώρα μας αμέσως μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 , λόγω του αιτήματος ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την άρνηση της Αθήνας να τους παραδώσει ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ελλάδος, χωρίς να βρει όμως ευήκοα ώτα πουθενά.

Τώρα λόγω των ύποπτων σχεδίων που έχουν αποφασίσει οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, χρησιμοποιούν αυτά τα περιστατικά ως αφορμή για να σπιλώσουν ξανά το όνομα της χώρας μας, αλλά κυρίως για να «δικαιολογήσουν» πιθανόν μελλοντικές κινήσεις στην ελληνική ΑΟΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με προ μηνών άρθρο μας με τίτλο («Ηθελαν αραβο-κουρδική σύγκρουση με στόχο το νησί” – Η ΜΙΤ πίσω από επίθεση στη Λέσβο λένε Κούρδοι), μια ομάδα «αγνώστων στοιχείων» φέρεται να είχε επιτεθεί τον Μάιο 2018 σε Κούρδους στο ελληνικό νησί της Λέσβου, αφήνοντας 7 τραυματίες  Κούρδους.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η περιβόητη ΜΙΤ ήταν ύποπτη ότι έχει κάποιο ρόλο στο περιστατικό, σύμφωνα με κουρδική ιστοσελίδα, πιστοποιώντας κατά κάποιο τρόπο την ύπαρξη Τούρκων πρακτόρων εντός καταυλισμών.

Έλληνες και Κούρδοι στο στρατόπεδο δήλωσαν ότι υποπτεύονται ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία ενδεχομένως είχε ενεργό ρόλο στο περιστατικό.
Δύο προηγούμενα παρόμοια περιστατικά στην ίδια περιοχή ενισχύουν τις αμφιβολίες για το ρόλο της τουρκικής MIT.

Τούρκοι πράκτορες που έχουν πιθανόν έχουν διεισδύσει στη χώρα μας και έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους εντός των στρατοπέδων προσφύγων, αποστέλλουν πληροφορίες κατά το δοκούν στην ΜΙΤ, με σκοπό να δημιουργήσουν θέμα από εκεί που δεν υπάρχει.

Όλα είναι πιθανά από το στυγνό τουρκικό καθεστώς το οποίο χαίρει μιας ύποπτης «ασυλίας» από Ανατολή και Δύση, την στιγμή που στην χώρα αυτή παραβιάζεται ολόκληρη η νομοθετική διάταξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ απειλούνται και γειτονικά κράτη.

Η ασυδοσία που έχει δώσει η διεθνής κοινότητα στους Τούρκους τους έχει μεταβάλει σε αλαζόνες και πολύ επικίνδυνους ειδικά αυτό το διάστημα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Εκεί θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και να επικεντρωθούμε σχεδόν ολοκληρωτικά, λόγω τουρκικής ΑΟΖ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: