Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η Άγκυρα επιτέθηκε κατά των Κούρδων στην ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ Tal Al-Abyad και οι Αμερικανοί απλά... κοιτούσαν

Για πρώτη φορά από την στιγμή που οι Αμερικανοί ξεκίνησαν τις περιπολίες τους γύρω από την κουρδόφωνη πόλη του Tal Al-Abyad στην βόρεια Συρία, ο τουρκικός Στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά θέσεων του Kurdish People’s Protection Units’ (YPG) κοντά στην συνοριακή πόλη.


Όπως αναφέρουν κουρδικές πηγές ο τουρκικός Στρατός προχώρησε σε σφοδρό βομβαρδισμό του χωριού Susk στην περιοχή Tal Al-Abyad και δεν υπήρξε καμία αμερικανική αντίδραση!

Η Tal Al-Abyad είναι μια συνοριακή πόλη στρατηγικής σημασίας που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της επαρχίας της Al-Raqqa
Λόγω της γειτνίασης της με την επαρχιακή προτεύουσα της Al-Raqqa, η διατήρηση του ελέγχου της Tal al Al-Abyad είναι υποχρεωτική για τις κουρδικές και τις αμερικανικές δυνάμεις
Πρώτη φορά όμως οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τόσο κοντά σε αμερικανικά περίπολα και δείχνουν να μην ανησυχούν για την όποια αμερικανική αντίδραση.
Μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν και κάποιες κοινές περιπολίες. 

KHAWAJA UMER FAROOQ@kufarooq
 
US patrols near Turkish border with Syrian Democratic Forces () https://goo.gl/fb/tQ1mrd 

US patrols near Turkish border with Syrian Democratic Forces (SDF)

Syrian Democratic Forces (SDF) and U.S. troops are seen during a patrol near the Turkish border in Hasakah, Syria.  ...
kufarooq23.blogspot.com
 
 
Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί κάνουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στην πόλη της Μανμπίτζ.
Επιχειρούν έτσι οι ΗΠΑ να ακροβατούν ανάμεσα στους 2 γιατί τους έχουν ανάγκη και τους δύο.
Πάντως όταν η Άγκυρα αποφασίσει να προχωρήσει πέραν της ανατολικής όχθης του Ευφράτη, η Ουάσινγκτον θα πρέπει να διαλέξει ποιον προτιμάει και μάλλον αυτή θα είναι η τουρκική πλευρά.

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Τουρκία ήδη έχουν προχωρήσει στην άρση των μεταξύ τους κυρώσεων και όλα δείχνουν πως έχουν επιλέξει την μεταξύ τους αγαστή υπόγεια συνεργασία.
Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι στη ΒΔ Συρία σε Κομπάνι και ανατολικά του Ευφράτη όπως ήδη έχουμε γράψει από το Σάββατο  βλέποντας για ακόμη μια φόρα τα όνειρα τους να εξανεμίζονται. Παλλαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων ακόμη και κατά των ΗΠΑ καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο από την κοινή αμερικανο-τουρκική περιπολία. 

Ομως τα πράγματα για τους Κούρδους χειροτερεύουν. Τα τουρκικά ΜΜΕ "οργιάζουν" υπό το φως πολεμικών δηλώσεων Χ.Ακάρ ο οποίος είπε πως οι "Κούρδοι θα θαφτούν στα χαντάκια και τις τάφρους τους σε Μάνμπιτζ και αλλού".

"Η επόμενη επιχείρηση μας θα είναι ανατολικά του Ευφράτη αμέσως μετά την Μάνμπιτζ" είπε ο Χ.Ακάρ.
Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις επιθέσεις σε Κομπάνι ενώ μεταφέρουν Α/Κ πυροβόλα Firtina. 
Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην επιτρέψει κανένα "fait accompli" ανατολικά του Ευφράτη αναφέρουν οι Τούρκοι αναλυτές. Τα Firtina θα βοηθήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στην στόχευση μεγαλύτερων περιοχών των Κούρδων και στην "θηλιά θανάτου" που τους ετοιμάζει ο Χ.Ακάρ.

"Μέχρι τώρα τα Firtina έπληξαν κουρδικές θέσεις από το δικό μας έδαφος, τώρα θα μετακινηθούν προς το συριακό" ανέφεραν τουρκικές πηγές.
Η Τουρκία έπληξε θέσεις των Κούρδων YPG στην περιοχή Zor Magar δυτικά της Ayn al-Arab​.
Η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει εδώ και καιρό τα σχέδια της μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση  στα ανατολικά του Ευφράτη. Το φερέφωνο του Ε.Ρ.Τρντογάν, Ibrahim Karagul, αποκάλυψε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτεθούν ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές .

Θα αμυνθούν κατά μήκος της γραμμής Χαλέπι-Μοσούλη με στόχο την αλλαγή των συνόρων. Σε όλη δηλαδή την έκταση πάνω από αυτή τη γραμμή άμυνας.
Ο Ι.Καραγκιούλ χαρακτηρίζει την επιχείρηση αυτή πολύ σοβαρή εθνική υπόθεση παρόμοια με αυτήν του εθνικοαπαλευθερωτικού αγώνα.

Η χώρα, τονίζει, είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή την δύσκολη επιχείρηση για να σταματήσει το διαμελισμό της Τουρκίας που αποτελεί τον στόχο του άξονα  ΗΠΑ-ΡΚΚ-Ισραήλ. Μόνον έτσι θα ανατραπούν τα πολυεθνικά σχέδια  σε βάρος της Τουρκίας.​

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: