Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τελειωμένος ο Τσίπρας: 14% μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ

Πανικός επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δημοσκοπήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί με μεγάλη διαφορά, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές.


Έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για τις ευρωεκλογές καταγράφει ενδιαφέρουσες, έως συγκλονιστικές τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου.

Η έρευνα από το ευρωκοινοβούλιο αφορά κάθε χώρα ξεχωριστά, έγινε με την αξιοποίηση και των ευρημάτων από εθνικές δημοσκοπήσεις και δεν πρόκειται για κλασικό γκάλοπ, αλλά για πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με βάση όσα φαίνονται (ή και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά) από τα στοιχεία έως τις 23 Ιανουαρίου.

Οι τάσεις, που καταγράφονται έχουν μεν εφαρμογή πρωτίστως σε ευρωεκλογές, που θα γίνουν τον Μάιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αφορούν ασφαλώς και σε εθνικές εκλογές, εφόσον μία χώρα βρίσκεται περισσότερο ή λιγότερο κοντά σε εθνικές κάλπες.

Το άκρως ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου βλέπει πολύ ψηλά τη ΝΔ, εντός του στόχο της αυτοδυναμίας και συγκεκριμένα στο 39,2%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ μακριά, στο 25%, ενώ η βασική πρόβλεψη λέει για πεντακομματική βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα και την Ένωση Κεντρώων να διατηρούν ισχυρές ελπίδες υπέρβασης του ορίου 3%.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση καταρρέει σε περιοχές της χώρας που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα –και λειτουργούν με το θυμικό περισσότερο- από τη συμφωνία των Πρεσπών, έχουν στα χέρια τους οι αναλυτές.

Κι όχι μόνον αυτοί αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει παραγγείλει δικές της έρευνες για να διερευνήσει πόσο πραγματικά είναι το ποσοστό των Ελλήνων που είναι οργισμένο από τα εθνικά θέματα, πόσοι από αυτούς θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές έχοντας στο μυαλό τους το «Μακεδονικό», ποιες περιοχές είναι οι πιο «καταστροφικές» για την κυβέρνηση και τι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το κλίμα.

Το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων θα κρίνει ενδεχομένως και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και τις αποφάσεις που θα πάρει για το χρόνο των εκλογών.

Γιατί, όπως λένε δημοσκόποι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμήσει ότι μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις τότε θα πάει σε εκλογές όσο το δυνατόν πιο μετά.

Για να ξεχαστεί το Μακεδονικό και για να ξεδιπλωθεί η φιλολαϊκή πολιτική που έχει ξεκινήσει ήδη με την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ζυγίζει και το σενάριο των εκλογών του Μαίου και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Κι αυτό γιατί τότε οι πολίτες σπεύδουν έτσι κι αλλιώς μαζικά να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους, επομένως θα μειωθεί η αποχή που είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά στους νομούς της βόρειας Ελλάδας οι δηλώσεις αυτές, όπως και η γενικότερη στάση της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό», έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις.

Ενδεχομένως, στο Μαξίμου να περιμένουν να περάσουν μερικές εβδομάδες για να «κάτσει η σκόνη» και για να αλλάξει οριστικά η πολιτική ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: