Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Όλα τα βλέμματα στην Κύπρο: Οι ΤΕΔ ετοιμάζουν να επιχειρήσεις αποτροπής των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ



Κλιμακώνει επικίνδυνα η Άγκυρα



Σύμφωνα με με τουρκικά ΜΜΕ, η Δημοκρατία της Τουρκίας και οι ένοπλες δυνάμεις θα στρέψουν όλες τις προσπάθειες τους στο να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα εξερεύνησης γύρω από την Κύπρο τις επόμενες ημέρες.
Στις αμφισβητούμενες περιοχές του νησιού και δυτικά της Κύπρου, θα συνεχίσουν να εκτελούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις που βαφτίζονται ως «προγράμματα εκπαίδευσης, θαλάσσιας κατάρτισης και σεισμολογίας».
Το πλοίο Barbaros Hayrettin Pasa θα διερευνήσει τους πόρους υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου από τις 26 Ιανουαρίου 2019 και για 4 μήνες μαζί με τουρκικά πολεμικά πλοία.

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

Turkiye Cumhuriyeti Devleti ve yilmaz bekcisi @TSKGnkur, tum engelleme cabalarina ragmen onumuzdeki gunlerde de; Kibris adasinin guneyindeki ve batisindaki sozde ihtilafli alanlarda; atis egitimleri, deniz egitimleri ve sismik calismalar icra etmeye kararlilikla devam edecektir.5763:26 PM – Jan 25, 2019132 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy
Σε μια σημερινή κίνηση εντυπωσιασμού κατά της Ελλάδος επίσης, εκδόθηκε ανακοίνωση και από την τουρκική αμυντική βιομηχανία σχετικά με θέμα, «το ενεργό καθήκον για την λειτουργία των πυραυλικών συστημάτων Bora για να καλυφθούν οι ανάγκες και να παραμένουν ενεργοί οι πύραυλοι».
Σήμερα υπεγράφη μεταξύ της εταιρείες ROKETSAN και της υπογραμματείας αμυντικής βιομηχανίας σύμβαση για Πρόγραμμα Υποστήριξης για  τους συγκεκριμένους πυραύλους.
Το βαλλιστικό βλήμα BORA, αναπτύχθηκε από το Roketsan, και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μεγάλης εμβέλειας σύστημα πυραύλων εδάφους-επιφάνειας που απαιτείται από τον τουρκικό στρατό. Το βλήμα BORA έχει εμβέλεια 280km + και διαθέτει σύστημα καθοδήγησης και πύραυλο με κεφαλή βάρους 470kg. Το βλήμα διαμέτρου 610mm έχει συνολικό βάρος 2.500kg.
Σύμφωνα με άρθρο μας πριν μερικές ημέρες είχαμε «σύγκριση» πυραυλικών δυνάμεων κάνει τουρκική αμυντική ιστοσελίδα εκθέτοντας τα ελληνικά πυραυλικά συστήματα και δυνατότητες σε σχέση με τα αντίστοιχα τουρκικά, σε μια «προσομοίωση» ενός υποθετικού πολέμου στο Αιγαίο για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τα 18 νησιά που διεκδικεί η Άγκυρα.
Το άρθρο που «μυρίζει» τουρκική προβοκάτσια ενόψει πιθανών τουρκικών προκλήσεων, είναι γραμμένο από τον Τούρκο αμυντικό αναλυτή, σύμβουλο του τουρκικού ΥΠΑΜ, Abdullah Bekci.
Επίσης, είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα πρωτίστως αλλά και η Κύπρος

Η χώρα μας οφείλει να αποστείλει τάχιστα μια μηχανοκίνητη μεραρχία με όλα τα μέσα, όπως αυτή που υπήρχε στην μεγαλόνησο μέχρι το 1967.
Στην συνέχεια μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αεροσκαφών F-16, που θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία, αντί τα αεροσκάφη μας να διαφυλάττουν το FIR της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.
Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού, ενώ μονάδες επιφανείας και ένα υποβρύχιο του ΠΝ θα πρέπει να  ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα.
Όσο για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις που αναμένουν ένα ακόμη περιπολικό θαλάσσης με ελαφρύ εξοπλισμό από το Ισραήλ, θα πρέπει να το αλλάξουν και να παραλάβουν Κορβέτα ή ΤΠΚ με σύστημα πυραύλων Exoset.
Δεν είναι οι τέλειες κινήσεις, αλλά μπορούν να «φρενάρουν» τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας για κάποιο διάστημα μέχρι να παραλάβουμε νέες Φρεγάτες για παράδειγμα αλλά και άλλα οπλικά συστήματα.
Το έχουν αποφασίσει πιθανότατα οι Τούρκοι και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν προφανώς τετελεσμένα στην μεγαλόνησο.View image on Twitter

View image on Twitter

Turkiye, bir yandan Suriye’de harekat; ote yandan Ege, D. Akdeniz ve Kibris meseleleriyle ilgileniyor.

Barbaros Hayrettin Pasa gemimiz, Kibris adasinin tam guneyindeki genis alanda, 26 Ocak 2019’dan baslayip 4 ay boyunca, donanmamiz esliginde hidrokarbon kaynaklarini arastiracak4021:55 PM – Jan 25, 2019104 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy


Δεν υπάρχουν σχόλια: