Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Έτοιμοι για όλα οι καταδρομείς: Προτεραιότητα η μετεξέλιξη στις Ειδικές Επιχειρήσεις


Άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών κατά τη διάρκεια άσκησης. 


Η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, όπως κι’ άλλες μονάδες των ΕΔ αποτελούν την ελίτ στις ειδικές επιχειρήσεις. 

Σχεδόν όλο τον χρόνο που πέρασε, όλα τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων ασκήθηκαν σε πολλά νέα σενάρια που έχουν να κάνουν με τις ασύμμετρες απειλές και την υπεράσπιση ενεργειακών πλατφορμών. 
Πηγή: Hellas Journal
Όλο αυτό ετοιμάστηκε και το μόνο που μένει είναι η τελική υπογραφή. Αυτά λένε πηγές μας που βρίσκονται κοντά στο νέο υπουργό.
 Όμως σ’ εκείνο που δεν θέλησαν να πάρουν θέση είναι πως θα διαρθρωθεί απ εδώ και πέρα ο «Ειδικός πόλεμος», μιας και οι κρίσεις, μάλλον έχουν φέρει κρίση και στον συγκεκριμένο σχεδιασμό.
  • Πάντως ανώτατο στέλεχος του Γενικού Επιτελείου, που είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκεται η υπόθεση, έλεγε με νόημα πως, μπορεί η υπογραφή να έχει καθυστερήσει και μάλιστα πολύ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μόνο αυτή περιμένουμε για να τρέξουμε πράγματα που πρέπει να ετοιμαστούν και το αύριο να μας βρει όπως οφείλουμε να είμαστε.
Η ίδια πηγή συνέχιζε, πως και εξοπλιστικά προχωράμε όπως αρμόζει, σιωπηρά και στις νέες εγκαταστάσεις οι εργασίες συνεχίζονται και φυσικά τρέχουν πολλά προγράμματα με εκπαιδεύσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
  • Τέλος να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σχεδιασμού για το αναπτυσσόμενο δίχτυ ασφαλείας που έχουν συμφωνήσει οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίων και της Μεσογείου, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ειδικές επιχειρήσεις και στους νέους ρόλους που τους ανατίθενται.
Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο οι κοινές ασκήσεις με τμήματα από πολλές χώρες δεν σταματούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 Άρα η χώρα μας που έχει πάρει το «δαχτυλίδι» του παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, σ’ αυτό το κομμάτι είναι καταδικασμένη να προχωρήσει και μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τους οποίους παρακολουθούν οι αναπτυγμένες σύμμαχες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: