Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

…Είναι καιρός πια να ξυπνήσουμε, έστω και τώρα, πριν είναι αργά, γιατί το κακό έχει κατακλείσει τα πάντα

Αποτέλεσμα εικόνας για εκκλησια και πατριδα

~ … Είναι καιρός πια να ξυπνήσουμε, έστω και τώρα, πριν είναι αργά, γιατί το κακό έχει κατακλείσει τα πάντα και η ανόρθωση θα γίνεται στο εξής πιο δύσκολη.

Το δένδρο της Ορθοδοξίας εφύτρωσε σ’ αυτόν τον τόπο με την ευλογία του Θεού και ποτίστηκε με ποταμούς αιμάτων των μαρτύρων και ομολογητών της πίστης και της πατρίδας μας. 

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάλλει στο περιθώριο την πατρική πίστη και την παράδοση του έθνους μας, ούτε να καπηλεύεται τον αθώο λαό μας και να τον προδίδει στους εχθρούς του για τριάκοντα αργύρια. 

Όλοι μας έχουμε καθήκον και υποχρέωση να υπερασπίζουμε τα ιερά και τα όσια της πίστης και της πατρίδας μας ότι και να μας στοιχίσει.

Οι πιστοί στώμεν καλώς, μπροστά στις ευθύνες μας. Είναι ανάγκη να διαφωτίζουμε τους πιο απλούς αδελφούς μας για τις σκοτεινές δυνάμεις που πολεμούν την Εκκλησία και το Έθνος μας και να τους προστατεύουμε από τις παγίδες, την μανία και τον φανατισμό των εχθρών μας.

Μεγάλη είναι η ευθύνη της διοικούσας εκκλησίας και των αρχόντων. 
Αλλά επίσης και κάθε πιστού μέλους της Εκκλησίας για τους αδελφούς μας χριστιανούς. 
Χρειάζεται πνευματική καλλιέργεια και γνώση των αληθειών των δογμάτων της πίστης μας, για να μπορούμε να αντικρούσουμε τους διάφορους σπερμολόγους, αιρετικούς και άλλους κακόδοξους. 
Χρειάζεται να έχουμε σταθερή προσήλωση στις παραδόσεις της ορθοδοξίας και του γένους μας. 
Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να συλλήσει τους θησαυρούς μας. 
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας πρέπει να κατανοήσουν ότι η μεγαλύτερη περιουσία που έχουν να αφήσουν στα παιδιά τους, είναι οι θησαυροί της πίστης μας και της εθνικής μας κληρονομιάς.
 Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και πάλι τους ποικιλώνυμους και πολυπληθείς εχθρούς μας, αν μείνουμε σταθερά ενωμένοι στο σώμα της Εκκλησίας μας και αν διατηρήσουμε και διαφυλάξουμε ανόθευτη την πίστη μας και την εθνική μας παράδοση.

Γι’ αυτό τον σκοπό χρειάζεται διαφώτιση των πιστών και γενικότερα του λαού μας.
 Κατ’ αρχήν όλοι οι πιστοί να γνωρίσουμε καλά την αληθινή μας πίστη, την οποία παραλάβαμε από τους Αποστόλους και τους Πατέρες μας, όπως και όλο τον πλούτο της Παραδόσεώς μας και έτσι στερεωμένοι στην Αλήθεια δεν θα κινδυνεύουμε να πλανηθούμε και να γίνουμε εξωμότες. 
Αυτά έχουν προτεραιότητα, είναι από τα επείγοντα, για να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν για τον εαυτό μας και για τους άλλους, αν μας έμεινε ακόμα καιρός.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα θα λέγαμε οφείλεται σε μας που είμαστε χλιαροί στην πίστη, ακατάρτιστοι, αδιάφοροι και γι’ αυτό βρήκε έδαφος ο εχθρός και με τα όργανά του διαδίδει το δηλητήριο του θανάτου για να πλανήσει αν είναι δυνατόν ακόμα και τους εκλεκτούς.
Αβραάμ Μοναχός Αγιορείτης

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒    ΕΔΩ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: