Σάββατο 23 Μαΐου 2020

«Ράγισαν» καρδιές στο μνημόσυνο του σμηναγού Ηλιάκη: Ο συγκλονιστικός λόγος του αδερφού του (Βίντεο)

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αερομαχία με τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.



Το μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, o οποίος έχασε τη ζωή του σε αερομαχία με τουρκικά πολεμικά, πραγματοποιηθηκε σήμερα στην Κάρπαθο.

Στο νησί έδωσε το «παρών» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ το λόγο έβγαλε ο αδερφός του ήρωα πιλότου, ο οποίος συγκλόνισε με την ομιλία του.

«Συγχωρέστε με για τη φόρτιση, αλλά κάθε χρόνο μεγαλώνει, δεν μικραίνει ποτέ» είπε ο Φίλιππος Ηλιάκης για τον αδερφό του που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006 στη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

«Κλείνω τα μάτια εδώ στην Κάρπαθο, σαν να είναι εδώ ο σμηναγός Ηλιάκης δίπλα μας... αυτό που είναι σαφές στον νεοοθωμανό σουλτάνο είναι ότι αν προχωρήσει παραπέρα θα βρει απέναντί του τους άνδρες πρώτης γραμμής, σε αέρα, στεριά, θάλασσα όπως ο σμηναγός Ηλιάκης Κωνσταντίνος» είπε μεταξύ άλλων.

«Εκτέλεσε μία αποστολή στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», είπε από την πλευρά του ο υπουργός και πρόσθεσε:
«Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης αποτελεί πρότυπο ηρωισμού και λεβεντιάς».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: