Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Θράκη: “Η μειονότητα εκβιάζεται και τρομοκρατείται απ’ τον Ερντογάν”

Το καλοκαίρι του 2015 άρχισε το δεύτερο κύμα της Μαύρης Λίστας, δηλαδή της απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία των μειονοτικών πολιτών.


Αυτήν τη φορά η αιτιολόγηση ήταν σαφής και δηλωμένη ευθύς εξ αρχής: η τρομοκρατία.

Τρομοκράτες θεωρούνταν οι έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το κίνημα Γκιουλέν και όσοι είχαν εκφρασθεί εναντίον του Ερντογάν ή απλώς είχαν γίνει αντικείμενο ανάλογων χαφιέδικων ψευδών αναφορών προς τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Μ’ αυτήν την πληθώρα χαφιέδων δεν θα περνούσε απαρατήρητος και ο τελευταίος μειονοτικός που κάποτε διάβασε μια εφημερίδα του κινήματος Γκιουλέν.

Προσέξτε, οι διώξεις άρχισαν ένα χρόνο πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος –μυστήριο της 15ης Ιουλίου.

ΤΟΥ Ιμπράμ Ονσούνογλου
 
Είναι αδύνατο να υπολογίσεις τον ακριβή αριθμό των τιμωρηθέντων μειονοτικών, καθώς είτε από φόβο είτε από ντροπή δεν θέλει να μιλήσει κανείς για την περιπέτειά του.
Κι αν κάποιος τολμήσει να μιλήσει σε δεσμεύει πρώτα πως δεν θα αποκαλύψεις πουθενά το όνομά του.
Από ντροπή, διότι θεωρείται μεγάλη ντροπή και εθνική ταπείνωση ως μειονοτικός να έχεις τιμωρηθεί από το «εθνικό κέντρο» και τη «Μητέρα Πατρίδα».
Από φόβο, διότι αν μιλήσεις και προκαλέσεις θόρυβο γύρω από το πρόβλημά σου τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα για σένα τόσο στην Ελλάδα όσο και κυρίως στην Τουρκία.
Οι περισσότεροι μειονοτικοί έχουν συγγενείς και συμφέροντα στην Τουρκία και οι εναντίον σου κυρώσεις μπορεί να επεκταθούν στους εκεί συγγενείς και τα συμφέροντά σου.
Και από ελπίδα.
Μερικοί σπεύδουν στο Προξενείο να υπογράψουν «Δήλωση Μετανοίας», παραλλήλως και δήλωση θαυμασμού και υποταγής προς τον Reis (Αρχηγό, Führer) καθ’ υπόδειξιν και υπαγόρευσιν του πρόξενου, όπου πανομοιότυπα ομολογούν το έγκλημά τους, αφηγούνται πώς εξαπατήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση και τώρα που αντιλήφθηκαν την αλήθεια εκφράζουν την ειλικρινή τους μεταμέλειά.
Ένας άλλος όρος, όπως μαθαίνω, είναι να καταδώσουν τουλάχιστον 3 ονόματα από τους συντρόφους τους.
Και περιμένουν να εκδηλωθεί η φιλευσπλαχνία του Ερντογάν.
Μάταια όμως, μέχρι τώρα δεν ακούσθηκε κανείς να έχει αμνηστευθεί.
Ο μειονοτικός πληθυσμός εκβιάζεται και κατατρομοκρατείται από το ερντογανικό καθεστώς. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: