Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ημέρα χαράς η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων για τον Ερντογάν και το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε το κάψιμο οποιουδήποτε εθνικού συμβόλου

Στην καθιερωμένη πορεία για να τιμηθεί η μαύρη επέτειος της δολοφονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Αθήνα κάηκε, στο τέλος της, και μία τουρκική σημαία.


Σε αυτό αντέδρασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι γράφοντας στο twitter πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να απλώνει το χέρι του στην «ένδοξη» σημαία τους.

Μας αποκαλεί και ρατσιστές που αν και έχουν περάσει 100 χρόνια από την σφαγή δεν έχουμε πάρει το «απαραίτητο» μάθημά μας.

Το δικό μας ΥΠΕΞ, αφού καταδίκασε το κάψιμο οποιουδήποτε εθνικού συμβόλου, απάντησε με κάτι χλιαρές αιτιάσεις περί ιστορικής αλήθειας, αυτοκριτικής και εγκατάλειψης του αναθεωρητισμού ώστε να καταπολεμηθούν οι ακρότητες του εθνικισμού και να υπάρξει συμφιλίωση μεταξύ των λαών και ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στα κράτη.  

Αυτό ουσιαστικά ενδιαφέρει την πολιτική μας ηγεσία να καταπολεμηθεί ο εθνικισμός και να συμφιλιωθούμε και να συνυπάρξουμε ειρηνικά με τους Τούρκους, είναι όμως αυτό εφικτό;

Ανήμερα της επετείου της γενοκτονίας ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα ότι η 19η Μαΐου είναι ημέρα χαράς για τους Τούρκους γιατί εκείνη την ημέρα το 1919 αποβιβάστηκε ο σφαγέας Κεμάλ στην Σαμψούντα και ξεκίνησε ο «απελευθερωτικός» τους αγώνας, ενάντια στην καταπίεση όπως ονομάζει τις σφαγές των αμάχων Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνον.

Κάλεσε γι’ αυτόν τον λόγο τους Τούρκους να βγουν στα μπαλκόνια τους και να ψάλλουν τον εθνικό τους ύμνο.

Από που λοιπόν βλέπουν περιθώρια ειρηνικής συνύπαρξης οι πολιτικοί μας ταγοί;...



 www.elkosmos.gr© www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: