Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΙΝΔΙΑΝΟΙ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ... Ετοιμάζεται για εναέριες περιπολίες στον Ποτάμι το "Ιπτάμενο Ιππικό" των OH-58D Kiowa

Η Επίσκεψη του Α/ΓΕΣ τις επόμενες ημέρες στη φωλιά των Επιθετικών Ελικοπτέρων στην 1η ΤΑΞΑΣ, εκτιμάται οτι ετοιμάζονται για Εναέριες Περιπολίες στα Σύνορα του Έβρου και με τα OH-58D Kiowa


ΟΑ/ΓΕΣ θα επισκεφτεί και το Εργοστάσιο 307 ΠΕΒ όπου είναι σε εξέλιξη η συναρμολόγηση των νέων Ελικοπτέρων στις εγκαταστάσεις του.

Αμέσως μετά την πρόσφατη επιτυχημένη βολή των Ελικοπτέρων στο Λιτόχωρο, όπου φάνηκαν οι τεράστιες δυνατότητες των Kiowa στην Αναγνώριση και στην ετοιμότητα, το ΓΕΣ έβαλε σκοπό την ένταξη των Ε/Π OH58D Kiowa σε Υπηρεσία!


Για τον Αμερικανό βετεράνο χειριστή των ελικοπτέρων, αυτή ήταν επίσης μια ευκαιρία να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις ικανότητές του σε μια νέα γενιά Ελλήνων χειριστών που είναι ήδη έτοιμοι για… πόλεμο.



«Έτυχα καλή τύχη με αυτήν την υπόθεση (στρατιωτική πώληση στην Ελλάδα) καθώς ήμουν εκπαιδευτής σε Kiowa πριν μεταβώ στα Apache», δήλωσε ο John Meadows για την επιλογή του.



OH-58D Kiowa
Στον Jonh Meadows ανατίθεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Εκπαίδευσης Βοήθειας της USASAC στο Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας.



Είναι ο επικεφαλής της ομάδας για το αρχικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα OH-58D καθώς και η πρώτη ομάδα τεχνικής βοήθειας OH-58D Fielding στην Ελλάδα.



Οι Έλληνες Τεχνικοί κάνουν μια εξαιρετική δουλειά στην εκμάθηση αυτού του Ελικοπτέρου και την συντήρησή του.



«Η προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa από την Ελλάδα βοηθά εξαιρετικά στην οικοδόμηση των ικανοτήτων των συμμάχων καλύπτοντας ένα άμεσο κενό στην απαίτηση επιδρομής ή παρατήρησης ελικοπτέρων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Andrew Neushaefer, διευθυντής προγράμματος της χώρας της USASAC για την Ελλάδα.



Καιρός είναι μετά από ένα χρόνο της άφιξης των Ελικοπτέρων OH-58D Kiowa στην Ελλάδα να τα δούμε να επιχειρούν και μάλιστα στον Έβρο ποταμό, όπου το περιβάλλον είναι ιδανικό για τα νέα φυλή των ινδιάνων της Αεροπορίας Στρατού.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: