Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Το προκλητικό και κιτς σόου που έστησε ο Ερντογάν μέσα και έξω από την Αγιά Σοφιά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!

Newsroom eleftherostypos.gr
 
Ολόκληρο σόου με έντονο το κιτς στοιχείο,  έστησε  o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να πείσει το ακραίο ακροατήριό του.


Στα κοινωνικά δίκτυα της τουρκικής προεδρίας προβλήθηκε live η φιέστα, που έχει οργανώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μουσική και τραγούδια.


Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με φανερή αμηχανία και στη συνέχεια τοξότες έριξαν τα βέλη τους και πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό θέλοντας έτσι να αναπαραστήσουν την Αλωση της Πόλης.



Και η προκλητικότητα εμπλουτισμένη με πολλά στοιχειά φαρσοκωμωδίας συνεχίστηκε όταν μετά τα πυροτεχνήματα, μια κάμερα με drone «στόχευσε» στην Αγιά Σοφιά και «μπήκε» στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, από όπου γίνεται η προσευχή.



Έτσι ξεκίνησε το τηλεοπτικό σόου που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και πολιτισμού της Τουρκίας με ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι και τις προσευχές όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν.



Στο μεταξύ, ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας είχε στήσει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT), ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.


Και έτσι έγινε! Με φωτορυθμικά το τείχος γκρεμίστηκε δίνοντας έτσι φινάλε σε μια «γιορτή»  που πλην των ακραίων στοιχείων στην Τουρκία δεν φάνηκε να συγκινεί κανέναν άλλον.  


Στο μεταξύ, πανηγύρια έξω από τον προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη για την Άλωση.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν χαιρέτησε το πλήθος στα σκάφη που πέρασαν τον Βόσπορο και παριστάνουν κι αυτά πως πάνε να αλώσουν την Πόλη!

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: