Οι θιασιώτες του Σχεδίου Ανάν ξεσπαθώνουν κατά του Δόγματος ΕΑΧ με αφορμή τις μίζες Τσοχατζόπουλου.
Ποιο αφεντικό υπηρετούν δημοσιεύματα όπως αυτό του Μακάριου Δρουσιώτη, που για πολλοστή φορά επιχειρεί να καταδικάσει τον εξοπλισμό Κύπρου και Ελλάδας, με σειρά έωλων επιχειρημάτων όπως για παράδειγμα την αγορά από μέρους των δυο χωρών ρωσικών οπλικών συστημάτων ή κατασκοπικών ιστοριών τουρκικής προέλευσης για συμφωνίες Μόσχας- Άγκυρας σε βάρος Αθήνας και Λευκωσίας.
Το προχθεσινό δημοσίευμα του –ποταμός- στην κυπριακή εφημερίδα Πολίτης αποτελεί επανάληψη, σχεδόν επι λέξει, παλαιότερων δημοσιευμάτων του τα οποία εμφάνισε ξανά με την ευκαιρία της αποκάλυψης του «σκανδάλου Α. Τσοχατζόπουλου».
Κύριο «μότο» του ρεπορτάζ του είναι πάντα οι «λανθασμένες αγορές οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο» που τυχαίνει να αναφέρονται πάντοτε σε ρωσικά οπλικά συστήματα.
Ακόμη, επαναλαμβάνει την άρνηση του ΝΑΤΟ να «δεχθεί» τη χρήση των ρωσικών οπλικών συστημάτων, κ.ά πολλά.
Ο Μακάριος Δρουσιώτης, συστηματικά από την Ουάσιγκτον παίζει το χαρτί του «αξιόπιστου» ανταποκριτή, όπως στην περίπτωση της στήριξης του «Σχεδίου Ανάν», τώρα της υποστήριξης της τουρκικής άποψης «να τελειώνουμε τώρα», του Ηρακλέους της δυτικής συμμαχίας και πάει λέγοντας.
Ξεχνά όμως κάθε φορά, μικρές λεπτομέρειες που ανατρέπουν τα δεδομένα που στηρίζονται τα στοιχεία του…
Για παράδειγμα υποστηρίζει και τονίζει στα άρθρα και «αποκαλύψεις» του ότι το ΝΑΤΟ αρνείται να κάνει χρήση οπλικών ρωσικών συστημάτων.
Ξεχνώντας ότι η Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία έχουν ουκ ολίγα ρωσικά οπλικά συστήματα ακόμη παρότι εκσυγχρόνισαν και με δυτικά όπλα το οπλοστάσιό τους. Ξεχνά πως το Ισραήλ, χρησιμοποίησε το ίδιο, για χρόνια υλικό που είχε κερδίσει στη διάρκεια των πολέμων με τις Αραβικές χώρες.
Όντως υπήρξαν προβλήματα και ζητήματα με τη χρήση των ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Αλλά ούτε ανεφάρμοστες είναι οι λύσεις που δόθηκαν, ούτε τα συστήματα ακυρώθηκαν.
Όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνά, κι το κάνει συστηματικά, ότι η Μόσχα είναι μια από τις δυνάμεις που στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας (μαζί με Κίνα και Γαλλία) κι αυτό συμβαίνει συστηματικά και απαρέγκλιτα, ως τις μέρες μας.
Καλό είναι να υποστηρίζεις με πάθος τις θέσεις σου αλλά με πραγματικά στοιχεία κι όχι μόνο υποκειμενικά…
Γ. Δημητριάδης / Δραγουμάνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου