Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αν αυτό είναι «γέρικο» υποβρύχιο φαντάσου τα υπόλοιπα…


Με δεδομένα όσα εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή και τους σχεδιασμού που εξυφαίνονται στους διαδρόμους της πολιτικής εξουσίας στην Τουρκία, είναι φυσιολογικό η αγωνία κάθε Έλληνα πολίτη να είναι πόσο έτοιμοι είμαστε, εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης όπου πολλές οικογένειες στερούνται ακόμα και των βασικών αγαθών, να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη επίδειξη αναθεωρητισμού από την πλευρά της Άγκυρας.


Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις καθιστούν πιο επίκαιρο από ποτέ το δημοσίευμα στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη τη χώρα για το παλαιότερο υποβρύχιο του ελληνικού στόλου, το «ΝΗΡΕΥΣ».

Το πλήρωμα του υποβρυχίου, κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης, έκανε πολλούς ναυάρχους να τρίβουν τα μάτια τους.


Επειδή οι αγαπητοί μας γείτονες είχαν και δικές τους δυνάμεις στην άσκηση, είναι κρίμα να εμφανιστούν «απρόσεκτοι» και «αδικαιολόγητα αισιόδοξοι» ποντάροντας σε νέες γκάφες της πολιτικής ηγεσίας…

«Κι αν δεν σου κάτσει»;

Έτσι για να παραφράσουμε μια γνωστή διαφήμιση!
Τι γίνεται μετά;
Κι ένα ακόμη ερώτημα: 
Αν ο γερο-Νηρέας τα κατάφερε έτσι στο ΝΑΤΟ, ποια είναι η μαχητική αξία νεότερων υποβρυχίων του Στόλου; 

Πόσο μεγάλο θα είναι το πλεονέκτημα που θα δώσει ο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» που ΔΕΝ γέρνει; (!!!)

 Διότι αν πιστέψουμε όσα λένε οι ναύαρχοι, τότε μάλλον δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε. 

Που να είχανε στα χέρια τους και τα υπόλοιπα Type 214…

Όταν όμως μιλάμε για ευρύτερες αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή οι οποίες θα παίξουν ρόλο στην έκβαση κάθε τουρκικής προσπάθειας για τη δημιουργία κρίσεως, δεν μπορούμε παρά να παραπέμψουμε και σε ένα ακόμα… σχεδόν προφητικό θέμα που φιλοξενεί το περιοδικόΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Οι σεισμικές ανακατατάξεις θα περιλάβουν και αλλαγή συνόρων στη Μέση Ανατολή.

Πώς επηρεάζεται η Τουρκία και το Ιράκ;

Πώς εμπλέκεται στην εξίσωση η διευθέτηση του προβλήματος με τις ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες;

Πώς αντιδρά στις προωθούμενες διευθετήσεις ο ισραηλινός παράγοντας; 

Γιατί τέλος, όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα την ελληνική ασφάλεια;
Και κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον:

Ποια είναι τα διδάγματα της Ιστορίας που αποκαλύπτουν τη μωρία όσων αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με «λογιστικούς» όρους και όχι ως ένα πολύ ευρύτερο «παίγνιο» το οποίο θα καθορίσει τις εξελίξεις στις δεκαετίες που ακολουθούν;

Κι όλα αυτά είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα θέματα που περιέχει το παρόν τεύχος του περιοδικού.

Ένα περιοδικό που προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα ασφαλείας της περιοχής μας, με επίκεντρο πάντα την Ελλάδα.

Ένα περιοδικό που επιχειρεί να προλάβει τις εξελίξεις, όχι να τις ακολουθεί μονίμως καταγράφοντας και φωνασκώντας.

Η κατανόηση των ραγδαίων εξελίξεων είναι δύσκολη, η ΣΙ&Γ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή επιχειρώντας με την – έστω υποκειμενική – ματιά της να φωτίσει τις εξελίξεις.

Παρεμπιπτόντως να θυμίσουμε το κεντρικό θέμα του περιοδικού, ένα 16σέλιδο αφιέρωμα που έχει προκαλέσει συζητήσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ΣΙ&Γ τολμά και βάζει «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και αποκαλύπτει με στοιχεία τις αιτίες της κακοδαιμονίας στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα παραδείγματα που παρατίθενται είναι πολλά και άκρως αποκαλυπτικά μιας νοοτροπίας του ελληνικού κράτους εν γένει, η οποία κρατάει παγιδευμένο το ελληνικό στράτευμα αποτρέποντάς από το να μπει στη δικιά του «τροχιά ανάπτυξης».

Η κατάσταση που περιγράφεται αντανακλά την αντίστοιχη στο επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, της οποίας οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα οργανωμένο υποσύνολο.

Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες παρόλα αυτά, κατορθώνουν με ένα μαγικό σχεδόν τρόπο να διατηρούν τη δυνατότητα να προβληματίσουν σοβαρότατα όσους θεωρήσουν ότι η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων θα είναι περίπατος…

Όλα αυτά τη στιγμή που απέναντι στην Τουρκία παρατηρείται ένας… «μεγαλοϊδεατισμός», αφού στα σχέδια των Τούρκων που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνεται μέχρι και η ναυπήγηση αεροπλανοφόρου! 

Ταυτόχρονα, σε μια ακόμη ανάλυση παρουσιάζεται το πώς αξιοποιεί η Τουρκία το «όπλο» της παιδείας, αλλά και την πολιτιστική προπαγάνδα για να πετύχει τους σκοπούς της στη Θράκη.

Όσοι φίλοι του «defence-point.gr» δεν έχουν διαβάσει ποτέ το περιοδικό τους καλούμε να το δοκιμάσουν!

 Πιστεύουμε πραγματικά ότι στη συνέχεια θα το αναζητούν κάθε μήνα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: