Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στις 31 Μαΐου η ΠΑ επιβεβαιώνει τις αντιπλοϊκές της δυνατότητες με τους AM-39 Exocet

Στις 31 Μαΐου τελικά θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης οι προγραμματισμένες βολές κατευθυνόμενων βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.


Πιο αναλυτικά το ΠΝ θα πραγματοποιήσει τρείς εκτοξεύσεις πυραύλων, δύο βλήματα επιφανείας – επιφανείας EXOCET και PENGUIN από δύο πυραυλακάτους και ένα πύραυλο επιφανείας αέρος SEA SPARROW από φρεγάτα.

Τα βλήματα επιφανείας – επιφανείας θα εκτοξευτούν κατά παροπλισμένου πλοίου στόχου
ενώ το σενάριο της άσκησης θα είναι υψηλής δυσκολίας.

Θα ακολουθήσει η πολυαναμενόμενη εκτόξευση βλήματος AM-39 Exocet BlockΙΙ από μαχητικό αεροσκάφος Μirage-2000EGM της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την πρώτη  δοκιμή αυτής της έκδοσης του γνωστού βλήματος από τότε που οι AM-39 

Exocet BlockΙΙ παραλήφθηκαν από την ΠΑ και ουσιαστικά μέσα από την δοκιμή θα πιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος υπό ρεαλιστικές συνθήκες στο περιβάλλον του Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος AM-39 Exocet έχει χρησιμοποιηθεί σε δύο τουλάχιστον πολεμικές συγκρούσεις με την βύθιση ενός αντιτορπιλικού (HMS Sheffield), ενός επιταγμένου πλοίου μεταφοράς  εμπορευματοκιβωτίων Αtlantic Conveyor στον πόλεμο των Φώκλαντς, ενώ έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στη φρεγάτα USS Stark το 1987 στον περσικό Κόλπο όταν Ιρακινό Mirage F1Q χτύπησε από λάθος την αμερικανική φρεγάτα.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: