Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επιστολή απόγνωσης από τους Έλληνες που υπηρετούν στο Κόσσοβο.Ποιοι τους κοροϊδεύουν


Τα όσα αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον ΣΥΣΜΕΔ στελέχη που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου,είναι εξοργιστικά.

Άνθρωποι που επέλεξαν να υπηρετήσουν σ΄ αυτή την αποστολή για να προσθέσουν στο πενιχρό εισόδημά τους κάποια ευρώ παραπάνω ανακαλύπτουν ότι απλά τους κοροϊδεύουν! Και είναι λογικό να το καταγγέλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ:


«Αγαπητοί συνάδελφοι.
Υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚΟ και αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας ένα θέμα που μας αφορά.

Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι επιλέγουμε να υπηρετήσουμε στις Ειρηνευτικές Αποστολές λόγω της επιπλέον οικονομικής παροχής που δικαιούμαστε προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συνεισφέρουμε στο πενιχρό, πλέον, εισόδημά μας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που λαμβάνει το νεοτοποθετούμενο προσωπικό σε ΕΥΕ (το ύψος του οποίου για το Κόσοβο ανέρχεται στο ποσό των 1130 ευρώ) και δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, 5 μήνες μετά την τοποθέτηση μας.

Η μη καταβολή του παραπάνω βοηθήματος στηρίζεται σε σχόλιο του πρώην κ. ΥΕΘΑ, όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι δόθηκε διαταγή γραπτή ή προφορική, είτε από τον πρώην κ. ΥΕΘΑ είτε από οποιαδήποτε άλλη εξουσιοδοτημένη αρχή ή φορέα για την κατάργηση του συγκεκριμένου χρηματικού βοηθήματος.

Επίσης δεν υπάρχει κάποια τροποποίηση της ΠαΔ 2-31/2011/ΓΕΣ/ΔΙΧΕΑ, στην παρά. 1β του Παραρτήματος "ΣΤ" της οποίας ορίζεται:

"Στο νεοτοποθετούμενο προσωπικό των ανωτέρω επιχειρήσεων εξωτερικού καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 1130 ευρώ το εξάμηνο με εξαίρεση το προσωπικό που συμμετέχει σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν στο οποίο καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 3000 ευρώ το τρίμηνο".

Η επίσημη απάντηση που λάβαμε από την Υπηρεσία είναι ότι ισχύει η παύση καταβολής του εν αναμονή οριστικής απόφασης από το ΓΕΕΘΑ.

Παρακαλούμε πολύ για τη βοήθειά σας στην επίλυση στο θέμα αυτό που απασχολεί τόσο το προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ όσο και των υπόλοιπων Ειρηνευτικών Αποστολών.

Δεν επιζητούμε κάτι επιπλέον παρά μόνο αυτό που δικαιούμαστε, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές. Επενδύσαμε στα χρήματα αυτά με την απομάκρυνσή μας από τις οικογένειές μας στην Ελλάδα. Συναδελφικά - Φιλικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: