Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Στηρίζει έμπρακτα το παραεμπόριο ο Γιάννης Μπουτάρης

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ανοικτά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης

Στη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης άναψε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία δύο νέων λαϊκών αγορών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Ροτόντα και στην οδό Δεσπεραί. 

Όπως λέει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, "η απόφαση αυτή είναι αυθαίρετη, απαράδεκτη και αντικοινωνική για πολλούς λόγους.
Κατ' αρχήν ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, ούτε καν μια απλή συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. 

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης οι επαγγελματίες της πόλης δεν υπάρχουν. 

Επιπροσθέτως, αν υλοποιηθεί, θα επιφέρει ένα ακόμη συντριπτικό κτύπημα στη χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση και ανέχεια αγορά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το στεγασμένο εμπόριο πληρώνει ακριβό τίμημα λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω της αδυναμίας του δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει μια στοιχειώδη τάξη στο κέντρο της πόλης, που παραμένει εν πολλοίς απροσπέλαστο. 

Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη, χωρίς ανάλογη ανταποδοτικότητα. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τη συγκεκριμένη απόφασή του καρφώνει τα καρφιά στο φέρετρο της αγοράς του ιστορικού κέντρου. 

Και πριμοδοτεί αφειδώς ένα είδος παραεμπορίου, που αποτελεί ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος. 

Διότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. 

Θυμίζουμε απλώς ότι τη λαϊκή αγορά της Ροτόντας είχε καταργήσει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου για να αναδειχθεί το μνημείο – σύμβολο της πόλης, κάτι που προφανώς περιφρονεί βαθύτατα ο σημερινός δήμαρχος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφασή του καλεί τον Γιάννη Μπουτάρη να αναθεωρήσει την απόλυτα εσφαλμένη αυτή απόφαση και δηλώνει απερίφραστα ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην επικρατήσει ο παραλογισμός. 

Αλλά ακόμη κι αν η διοίκηση του δήμου προχωρήσει στην εφαρμογή της εξαγγελίας, το ΕΕΘ θα μετέλθει κάθε νόμιμου μέσου για να την ακυρώσει".
elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: