Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Χωρίς βίζα στην Ελλάδα ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων!


Χωρίς βίζα στην Ελλάδα ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων!

Πρόκεται για μια επίσκεψη που ήδη έχει συζητηθεί πολύ και προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ενώ ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελίφέρεται σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες να βρίσκεται στη χώρα μας δίχως βίζα.


Η περιοδεία του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας στη χώρα μας, έχει ήδη ''ανάψει'' τα αίματα καθώς ο Ν. Μπαχτσελί επισκέφτηκε σήμερα το Τούρκικο Προξενείο στη Θεσαλονίκη εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών περίπου 50 διαδηλωτών από την ΠΕΟΦ (Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών) και μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μπαχτσελί γευμάτισε με τον Τούρκο Πρόξενο Τουρού Μπιλτεκίν, ενώ αμέσως μετά αναχώρησε για τα Σκόπια.

Κατά την παραμονή του στην βόρεια Ελλάδα, ο ακροδεξιός ηγέτης δεν δίστασε να κρύψει την ... «ταυτότητα» του. Τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με τις πράξεις του.

Στο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν ο Μπαχτσελί, με τουρκικές πινακίδες, ξεχώριζε άλλωστε το έμβλημα των Γκρίζων Λύκων.

Μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ ο ακροδεξιός ηγέτης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω πως η "τουρκική" μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή. Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

Επίσκεψη χωρίς βίζα
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Μπαχτσελί πραγματοποιεί την προκλητική του περιοδεία στη Δ. Θράκη δίχως τη σχετική βίζα, καθώς από το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνουν ότι "δεν χρειάζεται άδεια για να επισκεφθεί την Ελλάδα αφού ως αρχηγός κόμματος διαθέτει υπηρεσιακό ή διπλωματικό διαβατήριο".

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο ίδιος ο υπουργός Φ. Φράγκος είχε ζητήσει να τεθεί κάποιο τυπικό θέμα και να συσταθεί "να μην επισκεφθεί την περιοχή", αλλά το υπουργείο Εξωτερικών παρέμεινε πιστό στην γραμμή του "δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαχτσελί συνοδεύεται από πολλά άτομα, εκ των οποίων αρκετά μέλη της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

Κατά την περιοδεία του στη χώρα μας λοιπόν, ο Τούρκος εθνικιστής, προωθεί ανενόχλητος τις επικίνδυνες και προκλητικές θέσεις του, επιχειρώντας να ενισχύσει τους εξτρεμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: