Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

H αντίδραση ΣΕΠΚΥ για την αναβολή της έκθεσης Defensys 2012

http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/06/daniel-bennett-smith-evangelos-venizelos-2010-10-29-9-20-10.jpg
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος μετέφερε τη διεξαγωγή της Έκθεσης Αμυντικού Υλικού Defensys 2010 στην εκλογική του περιφέρεια.


Ευθύνες στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο καταλογίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΠΚΥ) μετά την ανακοίνωση της αναβολής της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας “Defensys”, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 και 30 Οκτωβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη από την HELEXPO AE και το ΔΙ.Π.Ε.Κ. ΑΕ. 

Όπως επισημαίνεται, “ο ΣΕΚΠΥ απο την πρώτη στιγμή είχε προβληματιστεί έντονα με την «μετακόμιση» της ετήσιας Αμυντικής Έκθεσης από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για δύο κυρίως λόγους:

1. Των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Αμυντικών Εκθεσεων, χαρακτηριστικών που σε όλες τις χώρες του κόσμου οδηγούν τους οργανωτές να τελούν τις αμυντικές εκθέσεις στις πρωτεύουσες των χωρών (Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Ντουμπάι, Μόσχα κλπ). 

Και αυτό κυρίως διότι εκεί βρίσκονται  τα κέντρα αποφάσεων, σχεδιασμού και προγραμματισμού όσον αφορά τις αμυντικές προμήθειες και την αμυντική βιομηχανία άρα εκεί είναι ο κατάλληλος χώρος για να γίνει η απαραίτητη αλληλεπίδραση, μέσω της Έκθεσης, μεταξύ της βιομηχανίας και των κέντρων αποφάσεων. 

2. Του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμυντικών βιομηχανιών αλλά και όλων των επαγγελματιών του χώρου έχει έδρα πλησίον ή στη περιοχή της Αθήνας, η μετακόμιση της Έκθεσης σε άλλη πόλη αυξάνει τα έξοδα σε βαθμό απαγορευτικό, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα τη μικρή συμμέτοχη και την αποτυχία της έκθεσης.

 -Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι όσο λάθος είναι να διοργανωθεί η “Agrotica” στην Αθήνα ή τα “Ποσειδώνια” στη Καρδίτσα άλλο τόσο ήταν να διοργανωθεί η Αμυντική έκθεση εκτός Αθηνών. 

Δυστυχώς η τότε πολιτική εξουσία του ΥΠΕΘΑ (2010) δεν συμφώνησε με την πρόταση μας να παραμείνει η έκθεση στην Αθήνα, με τα γνωστά αποτελέσματα όσον αφορά την επιτυχία της Έκθεσης.

 Ο ΣΕΚΠΥ γνωρίζοντας την στρατηγική σημασία που έχει για την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία η επιτυχημένη διοργάνωση Αμυντικής Έκθεσης, 
θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο άμεσο μέλλον ώστε να εξασφαλιστεί η επανάληψη της Έκθεσης με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη προς την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αλλά και την Άμυνα και την Οικονομία της χώρας γενικότερα“.
strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: